Afvalkalender gemeente Schouwen-Duiveland

Afvalkalender gemeente Schouwen-Duiveland bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Schouwen-Duiveland? Op de afvalkalender van gemeente Schouwen-Duiveland vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Schouwen-Duiveland. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Schouwen-Duiveland wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Schouwen-Duiveland de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Schouwen-Duiveland.
Afvalkalender gemeente Schouwen-Duiveland

Afvalkalender Schouwen-Duiveland

Afvalkalender gemeente Schouwen-Duiveland bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Schouwen-Duiveland kunt vinden? De gemeente Schouwen-Duiveland ligt in de provincie Zeeland en heeft 34,148 inwoners. De afvalkalender in gemeente Schouwen-Duiveland wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Schouwen-Duiveland.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Schouwen-Duiveland aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Schouwen-Duiveland (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Schouwen-Duiveland.

Over afval in de gemeente Schouwen-Duiveland

In de gemeente Schouwen-Duiveland wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 34,148 inwoners in de gemeente Schouwen-Duiveland bieden jaarlijks ongeveer 687 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 151 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 71 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Schouwen-Duiveland jaarlijks per persoon 31 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Schouwen-Duiveland. Daarvan biedt iedere persoon 33.9 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 35 kilo grof huishoudelijk afval en 154 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Schouwen-Duiveland gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Schouwen-Duiveland

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Schouwen-Duiveland bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Schouwen-Duiveland vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Schouwen-Duiveland

In de gemeente Schouwen-Duiveland betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Schouwen-Duiveland betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Schouwen-Duiveland is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €210.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €300.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Schouwen-Duiveland: €271.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Schouwen-Duiveland wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Schouwen-Duiveland.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Schouwen-Duiveland.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Schouwen-Duiveland

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Schouwen-Duiveland.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 151
Papier 71
Glas 31
PMD 33.9
Grof huishoudelijk Restafval 35
Fijn huishoudelijk Restafval 154

Afvalwijzer gemeente Schouwen-Duiveland

Afvalwijzer Schouwen-Duiveland bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Schouwen-Duiveland jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 687 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 34,148 inwoners van de gemeente Schouwen-Duiveland, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Schouwen-Duiveland

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Schouwen-Duiveland brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Schouwen-Duiveland op onderstaand adres:
  • Milieustraat Schouwen-Duiveland, Deltastraat 37, 4301 RC Zierikzee

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Een volle container is natuurlijk iets waar niemand op staat te wachten. Daarom kun je bij de gemeente ook een extra leging van je container aanvragen. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden. Het is daarom verstandiger om je afval zelf naar de vuilstort of de milieustraat van jouw gemeente te brengen. Maak je gebruik van een ondergrondse container bij jou in de buurt? Als de ondergrondse container vol is dan kun je ook contact opnemen met jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Dit is gratis. Vind je jouw container te klein? Dan kun je contact opnemen met de gemeente om een aanvraag te doen voor een grotere container. Let op: het beleid hiervoor verschilt per gemeente. Je mag afval nooit zomaar naast de container zetten. Hier kun je een boete voor krijgen. Zwerfafval is natuurlijk iets wat niemand wil.

Papieren afvalkalender gemeente Schouwen-Duiveland

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Schouwen-Duiveland printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Schouwen-Duiveland printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Schouwen-Duiveland

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Schouwen-Duiveland

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Oud papier in Schouwen-Duiveland

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Zeeland

De provincie Zeeland heeft het scheiden van afval hoog in het vaandel staan. Binnen de provincie zijn er meerdere initiatieven opgezet om het scheiden van afval te bevorderen. Een van de meest interessante initiatieven is het inzetten van een systeem van bron- en gft-scheiding. Hierbij wordt het huishoudelijk afval gescheiden in diverse categorieën. Hierbij kun je denken aan restafval, papier, plastic, metalen, GFT en PMD afval. Na het scheiden van dit afval worden deze op een duurzame manier verwekt of gerecycled. Er worden vanuit de provincie diverse educatieve programma’s opgesteld om de inwoners te informeren. Over het algemeen is er in Zeeland een groeiende focus op duurzame afvalverwerking en afvalreductie. Dit wordt bereikt door middel van innovatie, educatie en samenwerking tussen gemeenten, bedrijven en inwoners. Door het scheiden van afval, kan er meer afval worden gerecycled en kan er een bijdrage worden geleverd aan een duurzamere toekomst. 

Afvalkalender Schouwen-Duiveland in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Schouwen-Duiveland:
  • In de gemeente Schouwen-Duiveland wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 687 kilo huisvuil ingezameld door de 34,148 inwoners in Schouwen-Duiveland.
  • In de gemeente Schouwen-Duiveland wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Schouwen-Duiveland zijn €271,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Schouwen-Duiveland gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Schouwen-Duiveland?

De afvalkalender van de gemeente Schouwen-Duiveland vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Schouwen-Duiveland?

Als je container in de gemeente Schouwen-Duiveland niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Schouwen-Duiveland of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Schouwen-Duiveland kun je dan contact opnemen met de gemeente Schouwen-Duiveland. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Schouwen-Duiveland?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Schouwen-Duiveland een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Schouwen-Duiveland als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Schouwen-Duiveland?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Schouwen-Duiveland: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Schouwen-Duiveland. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *