Afvalkalender gemeente Schouwen-Duiveland

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Schouwen-Duiveland bekijken? Schouwen-Duiveland ligt in de provincie  Zeeland en heeft ongeveer 33.892 inwoners. Het afval in Schouwen-Duiveland wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Schouwen-Duiveland

In de gemeente Schouwen-Duiveland wordt ongeveer 687 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 151
Papier 71
Glas 31
PMD 33,9
Grof huishoudelijk Restafval 35
Fijn huishoudelijk Restafval 154

Afvalwijzer Schouwen-Duiveland 2022

Afvalwijzer Schouwen-Duiveland bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Schouwen-Duiveland jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit wordt enerzijds gedaan door het motiveren van het afval scheiden. Anderzijds wordt het inleveren van restafval vaak steeds duurder. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Dit kun je eenvoudig doen met een afvalscheidingsprullenbak. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Afvalkalender gemeente Schouwen-Duiveland 2022

De afvalkalender van de gemeente Schouwen-Duiveland vind je op:

Milieustraat gemeente Schouwen-Duiveland

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Schouwen-Duiveland?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Schouwen-Duiveland. Het adres van de milieustraat Schouwen-Duiveland is
  • Milieustraat Schouwen-Duiveland, Deltastraat 37, 4301 RC Zierikzee

Grofvuil gemeente Schouwen-Duiveland

In de milieustraat of stort van jouw gemeente kun je terecht met je grofvuil. Grofvuil is al het afval wat je niet in jouw minicontainer mag of kan gooien. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Dit kun je terugvinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Schouwen-Duiveland rondom feestdagen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Container ombouw

Maak jij gebruik van Kliko’s of zogeheten minicontainers? Dan is een Klikokast misschien wel iets voor jou. Een klikokast of containerombouw zorgt ervoor dat je niet meer tegen die lelijke containers aan hoeft te kijken. Zo ziet je tuin er meteen een stuk netter uit. Benieuwd naar de prijzen?

Oud papier gemeente Schouwen-Duiveland

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.