Afvalkalender gemeente Simpelveld

Afvalkalender gemeente Simpelveld bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Simpelveld? Op de afvalkalender van gemeente Simpelveld vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Simpelveld. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Simpelveld wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Simpelveld de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Simpelveld.
Afvalkalender gemeente Simpelveld

Afvalkalender Simpelveld

Afvalkalender gemeente Simpelveld bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Simpelveld kunt vinden? De gemeente Simpelveld ligt in de provincie Limburg en heeft 10,441 inwoners. De afvalkalender in gemeente Simpelveld wordt verzorgd door rd4. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Simpelveld.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Simpelveld aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Simpelveld (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Simpelveld.

Over afval in de gemeente Simpelveld

In de gemeente Simpelveld wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 10,441 inwoners in de gemeente Simpelveld bieden jaarlijks ongeveer 484 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 141 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 63 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Simpelveld jaarlijks per persoon 24 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Simpelveld. Daarvan biedt iedere persoon 30 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 18 kilo grof huishoudelijk afval en 112 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Simpelveld gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Simpelveld

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Simpelveld bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Simpelveld vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Simpelveld

In de gemeente Simpelveld betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Simpelveld betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Simpelveld is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €234.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €286.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Simpelveld: €268.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Simpelveld wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Simpelveld.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Simpelveld.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Simpelveld

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Simpelveld.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 141
Papier 63
Glas 24
PMD 30
Grof huishoudelijk Restafval 18
Fijn huishoudelijk Restafval 112

Afvalwijzer gemeente Simpelveld

Afvalwijzer Simpelveld bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Simpelveld jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 484 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 10,441 inwoners van de gemeente Simpelveld, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Simpelveld

Simpelveld is een diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Simpelveld

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Simpelveld brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Simpelveld op onderstaand adres:
  • Rd4-milieupark Kerkrade, Ingenieur Wintgensstraat 2, 6466 NE Kerkrade

Volle kliko en extra laten legen?

Zit de ondergrondse container vol? Dit is erg vervelend. Vaak is het zo dat de container niet vol zit maar verstopt is geraakt doordat er iemand te grote stukken afval heeft afgestort. Hierdoor kan het lijken alsof de ondergrondse container vol zit. Op de ondergrondse container zit vaak een sticker met een telefoonnummer wat je kunt bellen. Je kunt dan een melding maken. Leg nooit afval naast de container. Want hierdoor kan het afval in de natuur rondslingeren en dan krijg je zwerfafval. Daarnaast staat er een boete op wanneer je het afval op een niet juiste manier afstort. Wil je jouw afval toch afstorten? Maak dan een online of telefonische afspraak met jouw gemeente of afvalverwerker. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het afval af te storten naar de milieustraat.  

Papieren afvalkalender gemeente Simpelveld

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Simpelveld printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van rd4.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Simpelveld printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Simpelveld

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Simpelveld

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Oud papier in Simpelveld

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Limburg

Woon jij in de provincie Limburg? Inwoners van de provincie Limburg hebben diverse mogelijkheden om hun afval weg te gooien. Zo werken sommige gemeenten met het DIFTAR systeem en andere werken met een vast tarief. DIFTAR staat voor gedifferentieerde tarieven, dit betekent kortweg; hoe meer afval je produceert hoe meer je betaalt. In de provincie Limburg wordt er nauw samengewerkt met de diverse gemeenten om een zo duurzaam mogelijk beleid te maken op afvalverwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op kosten van het afval. Door op een juiste manier jouw afval te scheiden beperk je de kosten voor het restafval. Denk hierbij aan het apart houden van plastic, glas en GFT afval. 

Afvalkalender Simpelveld in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Simpelveld:
  • In de gemeente Simpelveld wordt de afvalkalender verzorgd door rd4.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 484 kilo huisvuil ingezameld door de 10,441 inwoners in Simpelveld.
  • In de gemeente Simpelveld wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Simpelveld zijn €268,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Simpelveld gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Simpelveld?

De afvalkalender van de gemeente Simpelveld vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Simpelveld?

Als je container in de gemeente Simpelveld niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Simpelveld of met de afvalverwerker: rd4

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Simpelveld kun je dan contact opnemen met de gemeente Simpelveld. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (rd4) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Simpelveld?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Simpelveld een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Simpelveld als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Simpelveld?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Simpelveld: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Simpelveld. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *