Afvalkalender gemeente Sint-Michielsgestel

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Sint-Michielsgestel bekijken? Sint-Michielsgestel ligt in de provincie  Noord-Brabant en heeft ongeveer 29.264 inwoners. Het afval in Sint-Michielsgestel wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Sint-Michielsgestel

In de gemeente Sint-Michielsgestel wordt ongeveer 387 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 36
Papier 57
Glas
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 45
Fijn huishoudelijk Restafval 114

Afvalwijzer Sint-Michielsgestel 2022

Afvalwijzer Sint-Michielsgestel bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Sint-Michielsgestel jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit wordt enerzijds gedaan door het motiveren van het afval scheiden. Anderzijds wordt het inleveren van restafval vaak steeds duurder. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Dit kun je eenvoudig doen met een afvalscheidingsprullenbak. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Afvalkalender gemeente Sint-Michielsgestel 2022

De afvalkalender van de gemeente Sint-Michielsgestel vind je op:

Milieustraat gemeente Sint-Michielsgestel

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Sint-Michielsgestel?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Sint-Michielsgestel. Het adres van de milieustraat Sint-Michielsgestel is
  • Milieustraat Sint-Michielgestel, Bedrijvenweg 21, 5272 PA Sint-Michielsgestel

Grofvuil gemeente Sint-Michielsgestel

In de milieustraat of stort van jouw gemeente kun je terecht met je grofvuil. Grofvuil is al het afval wat je niet in jouw minicontainer mag of kan gooien. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Dit kun je terugvinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Sint-Michielsgestel rondom feestdagen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Container ombouw

Maak jij gebruik van Kliko’s of zogeheten minicontainers? Dan is een Klikokast misschien wel iets voor jou. Een klikokast of containerombouw zorgt ervoor dat je niet meer tegen die lelijke containers aan hoeft te kijken. Zo ziet je tuin er meteen een stuk netter uit. Benieuwd naar de prijzen?

Oud papier gemeente Sint-Michielsgestel

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.