Afvalkalender gemeente Sittard-Geleen

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Sittard-Geleen bekijken? Sittard-Geleen ligt in de provincie  Limburg en heeft ongeveer 92.330 inwoners. Het afval in Sittard-Geleen wordt verzorgd door RWM.

Afvalkalender gemeente Sittard-Geleen

In de gemeente Sittard-Geleen wordt ongeveer 455 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 50
Papier 57
Glas 27
PMD 27,4
Grof huishoudelijk Restafval 24
Fijn huishoudelijk Restafval 132

Afvalwijzer Sittard-Geleen 2022

Afvalwijzer Sittard-Geleen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Sittard-Geleen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit wordt enerzijds gedaan door het motiveren van het afval scheiden. Anderzijds wordt het inleveren van restafval vaak steeds duurder. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Dit kun je eenvoudig doen met een afvalscheidingsprullenbak. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Afvalkalender gemeente Sittard-Geleen 2022

De afvalkalender van de gemeente Sittard-Geleen vind je op:

Milieustraat gemeente Sittard-Geleen

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Sittard-Geleen?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Sittard-Geleen. Het adres van de milieustraat Sittard-Geleen is
  • https://www.rwm.nl/inwoners/milieuparken

Grofvuil gemeente Sittard-Geleen

In de milieustraat of stort van jouw gemeente kun je terecht met je grofvuil. Grofvuil is al het afval wat je niet in jouw minicontainer mag of kan gooien. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Dit kun je terugvinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Sittard-Geleen rondom feestdagen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Container ombouw

Maak jij gebruik van Kliko’s of zogeheten minicontainers? Dan is een Klikokast misschien wel iets voor jou. Een klikokast of containerombouw zorgt ervoor dat je niet meer tegen die lelijke containers aan hoeft te kijken. Zo ziet je tuin er meteen een stuk netter uit. Benieuwd naar de prijzen?

Oud papier gemeente Sittard-Geleen

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.