Afvalkalender gemeente Sliedrecht

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Sliedrecht bekijken? Sliedrecht ligt in de provincie  Zuid-Holland en heeft ongeveer 25.188 inwoners. Het afval in Sliedrecht wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Sliedrecht

In de gemeente Sliedrecht wordt ongeveer 521 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 70
Papier 47
Glas 16
PMD 17,6
Grof huishoudelijk Restafval 28
Fijn huishoudelijk Restafval 193

Afvalwijzer Sliedrecht 2022

Afvalwijzer Sliedrecht bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Sliedrecht jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit wordt enerzijds gedaan door het motiveren van het afval scheiden. Anderzijds wordt het inleveren van restafval vaak steeds duurder. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Dit kun je eenvoudig doen met een afvalscheidingsprullenbak. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Afvalkalender gemeente Sliedrecht 2022

De afvalkalender van de gemeente Sliedrecht vind je op:

Milieustraat gemeente Sliedrecht

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Sliedrecht?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Sliedrecht. Het adres van de milieustraat Sliedrecht is
  • Milieupark Sliedrecht, Lelystraat 111, 3364 AH Sliedrecht

Grofvuil gemeente Sliedrecht

In de milieustraat of stort van jouw gemeente kun je terecht met je grofvuil. Grofvuil is al het afval wat je niet in jouw minicontainer mag of kan gooien. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Dit kun je terugvinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Sliedrecht rondom feestdagen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Container ombouw

Maak jij gebruik van Kliko’s of zogeheten minicontainers? Dan is een Klikokast misschien wel iets voor jou. Een klikokast of containerombouw zorgt ervoor dat je niet meer tegen die lelijke containers aan hoeft te kijken. Zo ziet je tuin er meteen een stuk netter uit. Benieuwd naar de prijzen?

Oud papier gemeente Sliedrecht

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.