Afvalkalender gemeente Sluis

Afvalkalender gemeente Sluis bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Sluis? Op de afvalkalender van gemeente Sluis vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Sluis. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Sluis wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Sluis de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Sluis.
Afvalkalender gemeente Sluis

Afvalkalender Sluis

Afvalkalender gemeente Sluis bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Sluis kunt vinden? De gemeente Sluis ligt in de provincie Zeeland en heeft 23,147 inwoners. De afvalkalender in gemeente Sluis wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Sluis.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Sluis aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Sluis (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Sluis.

Over afval in de gemeente Sluis

In de gemeente Sluis wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 23,147 inwoners in de gemeente Sluis bieden jaarlijks ongeveer 966 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 138 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 78 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Sluis jaarlijks per persoon 28 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Sluis. Daarvan biedt iedere persoon 11.5 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 62 kilo grof huishoudelijk afval en 302 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Sluis gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Sluis

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Sluis bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Sluis vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Sluis

In de gemeente Sluis betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Sluis betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Sluis is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €210.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €288.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Sluis: €265.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Sluis wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Sluis.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Sluis.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Sluis

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Sluis.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 138
Papier 78
Glas 28
PMD 11.5
Grof huishoudelijk Restafval 62
Fijn huishoudelijk Restafval 302

Afvalwijzer gemeente Sluis

Afvalwijzer Sluis bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Sluis jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 966 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 23,147 inwoners van de gemeente Sluis, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Sluis

Sluis is een niet-diftar gemeente. Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Ook in jouw gemeente wordt er nagedacht over hoe men op een zo duurzaam mogelijke manier met afval kan worden omgegaan. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Je zult zien wanneer je op een correcte manier alle afvalsoorten scheidt van elkaar dat je uiteindelijk weinig restafval over hebt. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten? Dat kan middels een prullenbak met meerdere vakken voor afval.

Milieustraat gemeente Sluis

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Sluis brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Sluis op onderstaand adres:
  • ZRD Milieustraat Sluis, Transportweg 17, 4501 PS Oostburg

Container vol? Extra lediging aanvragen?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Sluis

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Sluis printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Sluis printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Sluis

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Sluis

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Oud papier in Sluis

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Zeeland

De provincie Zeeland heeft het scheiden van afval hoog in het vaandel staan. Binnen de provincie zijn er meerdere initiatieven opgezet om het scheiden van afval te bevorderen. Een van de meest interessante initiatieven is het inzetten van een systeem van bron- en gft-scheiding. Hierbij wordt het huishoudelijk afval gescheiden in diverse categorieën. Hierbij kun je denken aan restafval, papier, plastic, metalen, GFT en PMD afval. Na het scheiden van dit afval worden deze op een duurzame manier verwekt of gerecycled. Er worden vanuit de provincie diverse educatieve programma’s opgesteld om de inwoners te informeren. Over het algemeen is er in Zeeland een groeiende focus op duurzame afvalverwerking en afvalreductie. Dit wordt bereikt door middel van innovatie, educatie en samenwerking tussen gemeenten, bedrijven en inwoners. Door het scheiden van afval, kan er meer afval worden gerecycled en kan er een bijdrage worden geleverd aan een duurzamere toekomst. 

Afvalkalender Sluis in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Sluis:
  • In de gemeente Sluis wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 966 kilo huisvuil ingezameld door de 23,147 inwoners in Sluis.
  • In de gemeente Sluis wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Sluis zijn €265,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Sluis gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Sluis?

De afvalkalender van de gemeente Sluis vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Sluis?

Als je container in de gemeente Sluis niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Sluis of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Sluis kun je dan contact opnemen met de gemeente Sluis. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Sluis?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Sluis een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Sluis als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Sluis?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Sluis: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Sluis. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Sluis”

 1. Mijn buurvrouw kan de digitale afvalkalender niet inzien/ uitprinten.
  Is het mogelijk een papieren kalender naar haar op te sturen?
  Zij woont aan de Vestingstraat 4, 4501JP, Oostburg .

  1. Beste T.A. van Weegen,

   De gemeente Sluis stuurt voor zover wij weten geen papieren afvalkalenders meer op. Je kunt contact opnemen met de gemeente Sluis om de mogelijkheden te bekijken.

   Je kunt de papieren afvalkalender voor Oostburg ook op de volgende manier downloaden en printen:

   1. Ga naar de volgende link:afvalkalender ZRD Sluis
   2. Klik op de afbeelding rechtsboven van de printer.
   3. Nu kun je de afvalkalender printen.

   Ik zal u de kalender ook via de mail toesturen.

   Kunt u laten weten of het gelukt is?

   Mvg.

   https://www.zrd.nl/adres/4501JP:4/pdfkalender/2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *