Afvalkalender gemeente Soest

Afvalkalender gemeente Soest bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Soest? Op de afvalkalender van gemeente Soest vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Soest. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Soest wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Soest de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Soest.

Afvalkalender gemeente Soest

Afvalkalender Soest

Afvalkalender gemeente Soest bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Soest kunt vinden? De gemeente Soest ligt in de provincie Utrecht en heeft 47,126 inwoners. De afvalkalender in gemeente Soest wordt verzorgd door RMN. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:

  Over afval in de gemeente Soest

  In de gemeente Soest wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 47,126 inwoners in de gemeente Soest bieden jaarlijks ongeveer 542 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 129 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 58 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Soest jaarlijks per persoon 25 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Soest. Daarvan biedt iedere persoon 27.5 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 31 kilo grof huishoudelijk afval en 147 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Soest gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

  Afvalkalender 2024 Soest

  Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente soest bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Soest vind je hier.

  Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Soest

  In de gemeente Soest betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Soest betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Soest is:

  • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €298.
  • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €333.
  • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Soest: €315,50.

  De afvalstoffenheffing in de gemeente Soest wordt onder andere gebruikt voor:

   1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
   2. Onderhoud milieustraat Soest.
   3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
   4. Onderhoud kringloopwinkels.
   5. Ondergrondse containers reinigen in Soest.
   6. De vuilniswagens.
   7. Etc.

  Cijfers afval gemeente Soest

  Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Soest.

  Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
  GFT afval 129
  Papier 58
  Glas 25
  PMD 27.5
  Grof huishoudelijk Restafval 31
  Fijn huishoudelijk Restafval 147

  Afvalwijzer gemeente Soest

  Afvalwijzer Soest bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Soest jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 542 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 47,126 inwoners van de gemeente Soest, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

  Afval scheiden gemeente Soest

  Soest is een niet-diftar gemeente.

  Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

  Milieustraat gemeente Soest

  Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Soest brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Soest op onderstaand adres:

   • Recyclingstation Soest, De Schans 16, 3764 AX Soest

  Container vol? Extra lediging aanvragen?

  Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

  Papieren afvalkalender gemeente Soest

  Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

  Afvalkalender printen

  Wil je de afvalkalender van de gemeente Soest printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:

  1. Ga naar de website van RMN.
  2. Ga naar de afvalkalender.
  3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
  4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
  5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
  6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Soest printen.
  7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

  Grofvuil gemeente Soest

  Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

  Afwijkende afvalkalender Soest

  Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

  Oud papier in Soest

  Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

  Afvalbeleid in de provincie Utrecht

  De provincie Utrecht heeft een afvalkalender waarmee inwoners op de hoogte worden gebracht wanneer hun afval wordt opgehaald. De afvalkalender biedt inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. De afvalkalender geeft aan wanneer huishoudelijk afval, grofvuil, papier, plastic, glas, gft en restafval worden opgehaald. Inwoners kunnen de kalender raadplegen om te weten wanneer ze hun afval buiten moeten zetten. Op deze manier voorkomt de provincie en gemeenten dat het afval niet in het milieu terecht komt. Ook voorkomt het stank- en geuroverlast. De afvalkalender kan verschillen per gemeente dit is namelijk afhankelijk van welke afvalverwerker de afvoer van het afval regelt.

  Afvalkalender Soest in het kort

  Een samenvatting over de afvalkalender Soest:

   • In de gemeente Soest wordt de afvalkalender verzorgd door RMN.

   • Er wordt jaarlijks ongeveer 542 kilo huisvuil ingezameld door de 47,126 inwoners in Soest.

   • In de gemeente Soest wordt geen gebruik van diftar.

   • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Soest zijn €262,-

   • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Soest gewijzigd zijn.

  Veelgestelde vragen

  Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Soest?

  De afvalkalender van de gemeente Soest vind je hier.

  Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Soest?

  Als je container in de gemeente Soest niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Soest of met de afvalverwerker: RMN

  Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

  In de gemeente Soest kun je dan contact opnemen met de gemeente Soest. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (RMN) benaderen.

  Kan ik een grotere container aanvragen in Soest?

  Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Soest een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Soest als je extra containers wilt krijgen.

  Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Soest?

  Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Soest:
  1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg.
  2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg.
  3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd.
  4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Soest.
  5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

  5 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Soest”

  1. Breed uitwaaierende zoektocht levert geen enkel resultaat op afvalkalender 2024 voor 3768 HL Soest. Via gemeente Soest is het resultaat: https://inzamelschema.rmn.nl/ … resp. Hmm. We kunnen die website niet vinden.
   Ook via rmn lopen alle sporen alle kanten op maar geen nuttige afvalkalender zoals ik downloadde de afgelopen jaren.
   Concreet: welke containers kunnen aan de straat in week 1 resp. 2?

   1. Beste Kouwe,

    Het lijkt er op dat de afvalkalender van de gemeente Soest tijdelijk niet beschikbaar is. De website van de afvalkalender is offline.
    Het beste kun je contact opnemen met de RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) om te vragen wat er aan de hand is met de afvalkalender.

    Met vriendelijke groet.

    Afvalkalender Reinigingsbedrijf Midden Nederland 2024

    1. De link naar de afvalkalender van Soest klopt ook niet, dus niet zo gek dat je niets te zien krijgt….

     Verder klopt er wel meer informatie niet, waar komt dit eigenlijk vandaan? Want nu word ik van het kastje naar de muur gestuurd en snap ik er niets meer van. Ik wil gewoon weten wanneer mijn kliko wordt geleegd en hoeveel ik moet betalen

     1. Beste Deborah,

      De link was inderdaad verlopen. Als het goed is klopt de link nu weer.

      De kosten voor afval is soest zijn in 2024:

      Voor een eenpersoonshuishouden: €298
      Huis van twee of meer personen: €333
      Per extra restafvalcontainer (vanaf de tweede): €100
      Per extra gft-container (vanaf de derde): €49
      Inzamelen huishoudelijke afvalstoffen: €30 per aanvraag

      Hopende u zo voldoende geïnformeerd te hebben.

      Mvg

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *