Afvalkalender gemeente Someren

Afvalkalender gemeente Someren bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Someren? Op de afvalkalender van gemeente Someren vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Someren. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Someren wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Someren de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Someren.
Afvalkalender gemeente Someren

Afvalkalender Someren

Afvalkalender gemeente Someren bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Someren kunt vinden? De gemeente Someren ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 19,709 inwoners. De afvalkalender in gemeente Someren wordt verzorgd door Blink. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Someren.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Someren aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Someren (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Someren.

Over afval in de gemeente Someren

In de gemeente Someren wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 19,709 inwoners in de gemeente Someren bieden jaarlijks ongeveer 466 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 79 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 58 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Someren jaarlijks per persoon 23 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Someren. Daarvan biedt iedere persoon 27.9 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 48 kilo grof huishoudelijk afval en 65 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Someren gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Someren

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Someren bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Someren vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Someren

In de gemeente Someren betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Someren betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Someren is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €198.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €315.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Someren: €281.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Someren wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Someren.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Someren.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Someren

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Someren.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 79
Papier 58
Glas 23
PMD 27.9
Grof huishoudelijk Restafval 48
Fijn huishoudelijk Restafval 65

Afvalwijzer gemeente Someren

Afvalwijzer Someren bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Someren jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 466 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 19,709 inwoners van de gemeente Someren, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Someren

Someren is een niet-diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Someren

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Someren brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Someren op onderstaand adres:
  • Milieustraat Someren, Holberg 2, 5711 DE Someren

Volle kliko en extra laten legen?

Zit de ondergrondse container vol? Dit is erg vervelend. Vaak is het zo dat de container niet vol zit maar verstopt is geraakt doordat er iemand te grote stukken afval heeft afgestort. Hierdoor kan het lijken alsof de ondergrondse container vol zit. Op de ondergrondse container zit vaak een sticker met een telefoonnummer wat je kunt bellen. Je kunt dan een melding maken. Leg nooit afval naast de container. Want hierdoor kan het afval in de natuur rondslingeren en dan krijg je zwerfafval. Daarnaast staat er een boete op wanneer je het afval op een niet juiste manier afstort. Wil je jouw afval toch afstorten? Maak dan een online of telefonische afspraak met jouw gemeente of afvalverwerker. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het afval af te storten naar de milieustraat.  

Papieren afvalkalender gemeente Someren

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Someren printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Blink.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Someren printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Someren

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Someren

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Oud papier in Someren

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Someren in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Someren:
  • In de gemeente Someren wordt de afvalkalender verzorgd door Blink.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 466 kilo huisvuil ingezameld door de 19,709 inwoners in Someren.
  • In de gemeente Someren wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Someren zijn €281,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Someren gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Someren?

De afvalkalender van de gemeente Someren vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Someren?

Als je container in de gemeente Someren niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Someren of met de afvalverwerker: Blink

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Someren kun je dan contact opnemen met de gemeente Someren. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Blink) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Someren?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Someren een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Someren als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Someren?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Someren: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Someren. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *