Afvalkalender gemeente Someren

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Someren bekijken? Someren ligt in de provincie  Noord-Brabant en heeft ongeveer 19.368 inwoners. Het afval in Someren wordt verzorgd door Blink.

Afvalkalender gemeente Someren

In de gemeente Someren wordt ongeveer 466 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 79
Papier 58
Glas 23
PMD 27,9
Grof huishoudelijk Restafval 48
Fijn huishoudelijk Restafval 65

Afvalwijzer Someren 2022

Afvalwijzer Someren bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Someren jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit wordt enerzijds gedaan door het motiveren van het afval scheiden. Anderzijds wordt het inleveren van restafval vaak steeds duurder. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Dit kun je eenvoudig doen met een afvalscheidingsprullenbak. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Afvalkalender gemeente Someren 2022

De afvalkalender van de gemeente Someren vind je op:

Milieustraat gemeente Someren

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Someren?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Someren. Het adres van de milieustraat Someren is
  • Milieustraat Someren, Holberg 2, 5711 DE Someren

Grofvuil gemeente Someren

In de milieustraat of stort van jouw gemeente kun je terecht met je grofvuil. Grofvuil is al het afval wat je niet in jouw minicontainer mag of kan gooien. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Dit kun je terugvinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Someren rondom feestdagen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Container ombouw

Maak jij gebruik van Kliko’s of zogeheten minicontainers? Dan is een Klikokast misschien wel iets voor jou. Een klikokast of containerombouw zorgt ervoor dat je niet meer tegen die lelijke containers aan hoeft te kijken. Zo ziet je tuin er meteen een stuk netter uit. Benieuwd naar de prijzen?

Oud papier gemeente Someren

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.