Afvalkalender gemeente Son en Breugel

Afvalkalender gemeente Son en Breugel bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Son en Breugel? Op de afvalkalender van gemeente Son en Breugel vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Son en Breugel. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Son en Breugel wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Son en Breugel de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Son en Breugel.
Afvalkalender gemeente Son en Breugel

Afvalkalender Son en Breugel

Afvalkalender gemeente Son en Breugel bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Son en Breugel kunt vinden? De gemeente Son en Breugel ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 17,773 inwoners. De afvalkalender in gemeente Son en Breugel wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Son en Breugel.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Son en Breugel aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Son en Breugel (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Son en Breugel.

Over afval in de gemeente Son en Breugel

In de gemeente Son en Breugel wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 17,773 inwoners in de gemeente Son en Breugel bieden jaarlijks ongeveer 611 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 184 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 62 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Son en Breugel jaarlijks per persoon 27 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Son en Breugel. Daarvan biedt iedere persoon 35.1 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 15 kilo grof huishoudelijk afval en 103 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Son en Breugel gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Son en Breugel

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Son en Breugel bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Son en Breugel vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Son en Breugel

In de gemeente Son en Breugel betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Son en Breugel betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Son en Breugel is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €232.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €290.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Son en Breugel: €273.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Son en Breugel wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Son en Breugel.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Son en Breugel.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Son en Breugel

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Son en Breugel.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 184
Papier 62
Glas 27
PMD 35.1
Grof huishoudelijk Restafval 15
Fijn huishoudelijk Restafval 103

Afvalwijzer gemeente Son en Breugel

Afvalwijzer Son en Breugel bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Son en Breugel jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 611 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 17,773 inwoners van de gemeente Son en Breugel, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Son en Breugel

Son en Breugel is een niet-diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Son en Breugel

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Son en Breugel brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Son en Breugel op onderstaand adres:
  • Milieustraat Son en Breugel, Ekkersrijt 7110, 5692 HC Son

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Son en Breugel

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Son en Breugel printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Son en Breugel printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Son en Breugel

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Son en Breugel

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Oud papier in Son en Breugel

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Son en Breugel in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Son en Breugel:
  • In de gemeente Son en Breugel wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 611 kilo huisvuil ingezameld door de 17,773 inwoners in Son en Breugel.
  • In de gemeente Son en Breugel wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Son en Breugel zijn €273,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Son en Breugel gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Son en Breugel?

De afvalkalender van de gemeente Son en Breugel vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Son en Breugel?

Als je container in de gemeente Son en Breugel niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Son en Breugel of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Son en Breugel kun je dan contact opnemen met de gemeente Son en Breugel. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Son en Breugel?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Son en Breugel een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Son en Breugel als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Son en Breugel?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Son en Breugel: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Son en Breugel. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *