Afvalkalender gemeente Stadskanaal

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Stadskanaal bekijken? Stadskanaal ligt in de provincie  Groningen en heeft ongeveer 31.636 inwoners. Het afval in Stadskanaal wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Stadskanaal

In de gemeente Stadskanaal wordt ongeveer 631 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 80
Papier 54
Glas 19
PMD 20
Grof huishoudelijk Restafval 63
Fijn huishoudelijk Restafval 174

Afvalwijzer Stadskanaal 2022

Afvalwijzer Stadskanaal bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Stadskanaal jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit wordt enerzijds gedaan door het motiveren van het afval scheiden. Anderzijds wordt het inleveren van restafval vaak steeds duurder. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Dit kun je eenvoudig doen met een afvalscheidingsprullenbak. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Afvalkalender gemeente Stadskanaal 2022

De afvalkalender van de gemeente Stadskanaal vind je op:

Milieustraat gemeente Stadskanaal

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Stadskanaal?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Stadskanaal. Het adres van de milieustraat Stadskanaal is
  • Afvalbrengstation Stadskanaal, Industriestraat 32, 9502 EJ Stadskanaal

Grofvuil gemeente Stadskanaal

In de milieustraat of stort van jouw gemeente kun je terecht met je grofvuil. Grofvuil is al het afval wat je niet in jouw minicontainer mag of kan gooien. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Dit kun je terugvinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Stadskanaal rondom feestdagen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Stadskanaal

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.