Afvalkalender gemeente Stadskanaal

Afvalkalender gemeente Stadskanaal bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Stadskanaal? Op de afvalkalender van gemeente Stadskanaal vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Stadskanaal. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Stadskanaal wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Stadskanaal de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Stadskanaal.
Afvalkalender gemeente Stadskanaal

Afvalkalender Stadskanaal

Afvalkalender gemeente Stadskanaal bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Stadskanaal kunt vinden? De gemeente Stadskanaal ligt in de provincie Groningen en heeft 31,928 inwoners. De afvalkalender in gemeente Stadskanaal wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Stadskanaal.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Stadskanaal aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Stadskanaal (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Stadskanaal.

Over afval in de gemeente Stadskanaal

In de gemeente Stadskanaal wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 31,928 inwoners in de gemeente Stadskanaal bieden jaarlijks ongeveer 631 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 80 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 54 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Stadskanaal jaarlijks per persoon 19 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Stadskanaal. Daarvan biedt iedere persoon 20 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 63 kilo grof huishoudelijk afval en 174 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Stadskanaal gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Stadskanaal

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Stadskanaal bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Stadskanaal vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Stadskanaal

In de gemeente Stadskanaal betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Stadskanaal betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Stadskanaal is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €100.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €233.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Stadskanaal: €214.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Stadskanaal wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Stadskanaal.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Stadskanaal.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Stadskanaal

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Stadskanaal.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 80
Papier 54
Glas 19
PMD 20
Grof huishoudelijk Restafval 63
Fijn huishoudelijk Restafval 174

Afvalwijzer gemeente Stadskanaal

Afvalwijzer Stadskanaal bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Stadskanaal jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 631 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 31,928 inwoners van de gemeente Stadskanaal, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Stadskanaal

Stadskanaal is een diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Stadskanaal

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Stadskanaal brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Stadskanaal op onderstaand adres:
  • Afvalbrengstation Stadskanaal, Industriestraat 32, 9502 EJ Stadskanaal

Container niet geleegd of extra laten legen?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Stadskanaal

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Stadskanaal printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Stadskanaal printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Stadskanaal

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Stadskanaal

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Oud papier in Stadskanaal

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Groningen

De provincie Groningen heeft diverse duurzame maatregelen genomen op het gebied van afvalverwerking. Deze duurzame maatregelen komen vanuit een doelstelling die de overheid heeft afgegeven. Op dit moment produceren wij gemiddeld 490 kg per persoon per jaar aan afval. Ongeveer 60% van dit afval wordt gescheiden aangeboden. De overheid wilt dit percentage ophogen tot 75% en het totaal aangeboden afval verminderen. Een van de belangrijkste maatregelen is de vermindering van het hoeveelheid afval door middel van afvalpreventie en hergebruik. Hierbij worden inwoners gestimuleerd om minder afval te produceren en producten langer te gebruiken. Hierbij wordt in sommige gemeenten gebruik gemaakt van het DIFTAR systeem. Dit staat voor gedifferentieerde tarieven. Kortweg betekent dit hoe minder afval je aanbied hoe minder je zult moeten betalen. Op deze manier hoopt de gemeente en provincie het afval te reduceren.

Afvalkalender Stadskanaal in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Stadskanaal:
  • In de gemeente Stadskanaal wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 631 kilo huisvuil ingezameld door de 31,928 inwoners in Stadskanaal.
  • In de gemeente Stadskanaal wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Stadskanaal zijn €214,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Stadskanaal gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Stadskanaal?

De afvalkalender van de gemeente Stadskanaal vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Stadskanaal?

Als je container in de gemeente Stadskanaal niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Stadskanaal of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Stadskanaal kun je dan contact opnemen met de gemeente Stadskanaal. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Stadskanaal?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Stadskanaal een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Stadskanaal als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Stadskanaal?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Stadskanaal: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Stadskanaal. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

3 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Stadskanaal”

  1. Beste Jan Riethoven,

   Nee hoor, dat is niet nodig. In de gemeente Stadskanaal kunt u via Deze link de afvalkalender voor uw adres in Stadskanaal vinden. Dan ziet u meteen wanneer welke container op welke dag geleegd wordt. Wilt u toch liever een papieren afvalkalender? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente en vragen of zij deze kunnen toesturen.

   Hopende u zo voldoende geïnformeerd te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *