Afvalkalender gemeente Stede Broec

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Stede Broec bekijken? Stede Broec ligt in de provincie  Noord-Holland en heeft ongeveer 21.716 inwoners. Het afval in Stede Broec wordt verzorgd door HVC.

Afvalkalender gemeente Stede Broec

In de gemeente Stede Broec wordt ongeveer 582 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 113
Papier 71
Glas 19
PMD 32,3
Grof huishoudelijk Restafval 45
Fijn huishoudelijk Restafval 139

Afvalwijzer Stede Broec 2022

Afvalwijzer Stede Broec bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Stede Broec jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit wordt enerzijds gedaan door het motiveren van het afval scheiden. Anderzijds wordt het inleveren van restafval vaak steeds duurder. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Dit kun je eenvoudig doen met een afvalscheidingsprullenbak. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Afvalkalender gemeente Stede Broec 2022

De afvalkalender van de gemeente Stede Broec vind je op:

Milieustraat gemeente Stede Broec

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Stede Broec?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Stede Broec. Het adres van de milieustraat Stede Broec is
  • Geen gegevens beschikbaar

Grofvuil gemeente Stede Broec

In de milieustraat of stort van jouw gemeente kun je terecht met je grofvuil. Grofvuil is al het afval wat je niet in jouw minicontainer mag of kan gooien. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Dit kun je terugvinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Stede Broec rondom feestdagen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Stede Broec

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.