Afvalkalender gemeente Steenbergen

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Steenbergen bekijken? Steenbergen ligt in de provincie  Noord-Brabant en heeft ongeveer 24.464 inwoners. Het afval in Steenbergen wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Steenbergen

In de gemeente Steenbergen wordt ongeveer 566 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 128
Papier 58
Glas 21
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 52
Fijn huishoudelijk Restafval 120

Afvalwijzer Steenbergen 2022

Afvalwijzer Steenbergen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Steenbergen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit wordt enerzijds gedaan door het motiveren van het afval scheiden. Anderzijds wordt het inleveren van restafval vaak steeds duurder. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Dit kun je eenvoudig doen met een afvalscheidingsprullenbak. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Afvalkalender gemeente Steenbergen 2022

De afvalkalender van de gemeente Steenbergen vind je op:

Milieustraat gemeente Steenbergen

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Steenbergen?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Steenbergen. Het adres van de milieustraat Steenbergen is
  • Milieustraat Steenbergen, Van Andelstraat, 4651 TA Steenbergen

Grofvuil gemeente Steenbergen

In de milieustraat of stort van jouw gemeente kun je terecht met je grofvuil. Grofvuil is al het afval wat je niet in jouw minicontainer mag of kan gooien. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Dit kun je terugvinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Steenbergen rondom feestdagen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Steenbergen

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.