Afvalkalender gemeente Steenbergen

Afvalkalender gemeente Steenbergen bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Steenbergen? Op de afvalkalender van gemeente Steenbergen vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Steenbergen. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Steenbergen wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Steenbergen de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Steenbergen.
Afvalkalender gemeente Steenbergen

Afvalkalender Steenbergen

Afvalkalender gemeente Steenbergen bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Steenbergen kunt vinden? De gemeente Steenbergen ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 24,336 inwoners. De afvalkalender in gemeente Steenbergen wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Steenbergen.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Steenbergen aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Steenbergen (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Steenbergen.

Over afval in de gemeente Steenbergen

In de gemeente Steenbergen wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 24,336 inwoners in de gemeente Steenbergen bieden jaarlijks ongeveer 566 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 128 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 58 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Steenbergen jaarlijks per persoon 21 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Steenbergen. Daarvan biedt iedere persoon 0 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 52 kilo grof huishoudelijk afval en 120 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Steenbergen gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Steenbergen

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Steenbergen bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Steenbergen vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Steenbergen

In de gemeente Steenbergen betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Steenbergen betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Steenbergen is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €296.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €395.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Steenbergen: €359.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Steenbergen wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Steenbergen.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Steenbergen.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Steenbergen

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Steenbergen.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 128
Papier 58
Glas 21
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 52
Fijn huishoudelijk Restafval 120

Afvalwijzer gemeente Steenbergen

Afvalwijzer Steenbergen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Steenbergen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 566 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 24,336 inwoners van de gemeente Steenbergen, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Steenbergen

Steenbergen is een niet-diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Steenbergen

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Steenbergen brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Steenbergen op onderstaand adres:
  • Milieustraat Steenbergen, Van Andelstraat, 4651 TA Steenbergen

Volle kliko en extra laten legen?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Steenbergen

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Steenbergen printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Steenbergen printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Steenbergen

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Steenbergen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Oud papier in Steenbergen

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Vaak zijn er enkele instructies aan verbonden. Zo kun je het beste ervoor kiezen om het papier kleiner te maken zodat het beter past in de ondergrondse container. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden bij veel supermarkten om jouw oud papier in te leveren. In sommige gemeenten wordt er jaarlijks op enkele dagen het oud papier opgehaald. Dit kun je dan op de aangegeven plaatsen aan de straat zetten. Verstandig is het om het papier even te binden met een afbreekbaar touw zodat jouw afval niet rondslingerd in de natuur. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Steenbergen in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Steenbergen:
  • In de gemeente Steenbergen wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 566 kilo huisvuil ingezameld door de 24,336 inwoners in Steenbergen.
  • In de gemeente Steenbergen wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Steenbergen zijn €359,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Steenbergen gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Steenbergen?

De afvalkalender van de gemeente Steenbergen vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Steenbergen?

Als je container in de gemeente Steenbergen niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Steenbergen of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Steenbergen kun je dan contact opnemen met de gemeente Steenbergen. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Steenbergen?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Steenbergen een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Steenbergen als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Steenbergen?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Steenbergen: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Steenbergen. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *