Afvalkalender gemeente Steenwijkerland

Afvalkalender gemeente Steenwijkerland bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Steenwijkerland? Op de afvalkalender van gemeente Steenwijkerland vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Steenwijkerland. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Steenwijkerland wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Steenwijkerland de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Steenwijkerland.
Afvalkalender gemeente Steenwijkerland

Afvalkalender Steenwijkerland

Afvalkalender gemeente Steenwijkerland bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Steenwijkerland kunt vinden? De gemeente Steenwijkerland ligt in de provincie Overijssel en heeft 44,767 inwoners. De afvalkalender in gemeente Steenwijkerland wordt verzorgd door ROVA. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Steenwijkerland.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Steenwijkerland aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Steenwijkerland (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Steenwijkerland.

Over afval in de gemeente Steenwijkerland

In de gemeente Steenwijkerland wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 44,767 inwoners in de gemeente Steenwijkerland bieden jaarlijks ongeveer 438 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 166 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 67 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Steenwijkerland jaarlijks per persoon 26 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Steenwijkerland. Daarvan biedt iedere persoon 37.6 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 12 kilo grof huishoudelijk afval en 64 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Steenwijkerland gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Steenwijkerland

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Steenwijkerland bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Steenwijkerland vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Steenwijkerland

In de gemeente Steenwijkerland betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Steenwijkerland betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Steenwijkerland is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €206.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €242.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Steenwijkerland: €230.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Steenwijkerland wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Steenwijkerland.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Steenwijkerland.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Steenwijkerland

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Steenwijkerland.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 166
Papier 67
Glas 26
PMD 37.6
Grof huishoudelijk Restafval 12
Fijn huishoudelijk Restafval 64

Afvalwijzer gemeente Steenwijkerland

Afvalwijzer Steenwijkerland bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Steenwijkerland jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 438 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 44,767 inwoners van de gemeente Steenwijkerland, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Steenwijkerland

Steenwijkerland is een diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Steenwijkerland

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Steenwijkerland brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Steenwijkerland op onderstaand adres:
  • ROVA Milieustraat Steenwijkerland, Karenbrug 3, 8331 VE Steenwijk

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Steenwijkerland

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Steenwijkerland printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van ROVA.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Steenwijkerland printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Steenwijkerland

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Steenwijkerland

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Oud papier in Steenwijkerland

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Overijssel

In de provincie Overijssel wordt er op verschillende manieren gewerkt aan afvalreductie. Zo werken de gemeenten nauw samen met elkaar om inwoners en bedrijven te informeren over de impact van afvalproductie. Daarnaast is er een initiatief in het leven geroepen om het zwervend afval aan te pakken. Een van de maatregelen is het opzetten van een zwerfafval campagne. Hierbij wordt er samengewerkt met gemeenten, bedrijven en vrijwilligers om zwervend afval op te ruimen en inwoners bewust te maken van het belang van afvalvermindering. Er zijn ook initiatieven genomen om inwoners te stimuleren om afval te scheiden. Zo bieden gemeenten in de provincie Overijssel inzamelpunten voor recycling van afvalsoorten zoals papier, plastic, metalen en glas. Het beleid van de provincie lijkt haar vruchten af te werpen. De doelstelling van het Nederlandse rijk is om in 2030 75% van het afval te scheiden, provincie Overijssel is al goed op weg met 74%. 

Afvalkalender Steenwijkerland in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Steenwijkerland:
  • In de gemeente Steenwijkerland wordt de afvalkalender verzorgd door ROVA.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 438 kilo huisvuil ingezameld door de 44,767 inwoners in Steenwijkerland.
  • In de gemeente Steenwijkerland wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Steenwijkerland zijn €230,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Steenwijkerland gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Steenwijkerland?

De afvalkalender van de gemeente Steenwijkerland vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Steenwijkerland?

Als je container in de gemeente Steenwijkerland niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Steenwijkerland of met de afvalverwerker: ROVA

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Steenwijkerland kun je dan contact opnemen met de gemeente Steenwijkerland. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (ROVA) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Steenwijkerland?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Steenwijkerland een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Steenwijkerland als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Steenwijkerland?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Steenwijkerland: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Steenwijkerland. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *