Afvalkalender gemeente Stein

Afvalkalender gemeente Stein bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Stein? Op de afvalkalender van gemeente Stein vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Stein. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Stein wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Stein de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Stein.
Afvalkalender gemeente Stein

Afvalkalender Stein

Afvalkalender gemeente Stein bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Stein kunt vinden? De gemeente Stein ligt in de provincie Limburg en heeft 24,806 inwoners. De afvalkalender in gemeente Stein wordt verzorgd door RWM. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Stein.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Stein aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Stein (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Stein.

Over afval in de gemeente Stein

In de gemeente Stein wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 24,806 inwoners in de gemeente Stein bieden jaarlijks ongeveer 456 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 60 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 61 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Stein jaarlijks per persoon 27 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Stein. Daarvan biedt iedere persoon 24.3 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 37 kilo grof huishoudelijk afval en 110 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Stein gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Stein

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Stein bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Stein vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Stein

In de gemeente Stein betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Stein betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Stein is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €248.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €313.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Stein: €293.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Stein wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Stein.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Stein.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Stein

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Stein.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 60
Papier 61
Glas 27
PMD 24.3
Grof huishoudelijk Restafval 37
Fijn huishoudelijk Restafval 110

Afvalwijzer gemeente Stein

Afvalwijzer Stein bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Stein jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 456 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 24,806 inwoners van de gemeente Stein, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Stein

Stein is een diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Stein

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Stein brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Stein op onderstaand adres:
  • Milieupark Stein, Stadhouderslaan 245a, 6171 KK Stein

Container niet geleegd of extra laten legen?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Stein

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Stein printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van RWM.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Stein printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Stein

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Stein

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Oud papier in Stein

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Limburg

Woon jij in de provincie Limburg? Inwoners van de provincie Limburg hebben diverse mogelijkheden om hun afval weg te gooien. Zo werken sommige gemeenten met het DIFTAR systeem en andere werken met een vast tarief. DIFTAR staat voor gedifferentieerde tarieven, dit betekent kortweg; hoe meer afval je produceert hoe meer je betaalt. In de provincie Limburg wordt er nauw samengewerkt met de diverse gemeenten om een zo duurzaam mogelijk beleid te maken op afvalverwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op kosten van het afval. Door op een juiste manier jouw afval te scheiden beperk je de kosten voor het restafval. Denk hierbij aan het apart houden van plastic, glas en GFT afval. 

Afvalkalender Stein in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Stein:
  • In de gemeente Stein wordt de afvalkalender verzorgd door RWM.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 456 kilo huisvuil ingezameld door de 24,806 inwoners in Stein.
  • In de gemeente Stein wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Stein zijn €293,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Stein gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Stein?

De afvalkalender van de gemeente Stein vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Stein?

Als je container in de gemeente Stein niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Stein of met de afvalverwerker: RWM

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Stein kun je dan contact opnemen met de gemeente Stein. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (RWM) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Stein?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Stein een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Stein als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Stein?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Stein: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Stein. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *