Afvalkalender gemeente Stichtse Vecht

Afvalkalender gemeente Stichtse Vecht bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Stichtse Vecht? Op de afvalkalender van gemeente Stichtse Vecht vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Stichtse Vecht. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Stichtse Vecht wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Stichtse Vecht de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Stichtse Vecht.
Afvalkalender gemeente Stichtse Vecht

Afvalkalender Stichtse Vecht

Afvalkalender gemeente Stichtse Vecht bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Stichtse Vecht kunt vinden? De gemeente Stichtse Vecht ligt in de provincie Utrecht en heeft 65,235 inwoners. De afvalkalender in gemeente Stichtse Vecht wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Stichtse Vecht.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Stichtse Vecht aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Stichtse Vecht (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Stichtse Vecht.

Over afval in de gemeente Stichtse Vecht

In de gemeente Stichtse Vecht wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 65,235 inwoners in de gemeente Stichtse Vecht bieden jaarlijks ongeveer 469 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 81 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 43 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Stichtse Vecht jaarlijks per persoon 21 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Stichtse Vecht. Daarvan biedt iedere persoon 9 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 39 kilo grof huishoudelijk afval en 205 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Stichtse Vecht gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Stichtse Vecht

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Stichtse Vecht bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Stichtse Vecht vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Stichtse Vecht

In de gemeente Stichtse Vecht betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Stichtse Vecht betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Stichtse Vecht is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €211.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €320.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Stichtse Vecht: €283.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Stichtse Vecht wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Stichtse Vecht.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Stichtse Vecht.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Stichtse Vecht

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Stichtse Vecht.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 81
Papier 43
Glas 21
PMD 9
Grof huishoudelijk Restafval 39
Fijn huishoudelijk Restafval 205

Afvalwijzer gemeente Stichtse Vecht

Afvalwijzer Stichtse Vecht bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Stichtse Vecht jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 469 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 65,235 inwoners van de gemeente Stichtse Vecht, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Stichtse Vecht

Stichtse Vecht is een niet-diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Stichtse Vecht

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Stichtse Vecht brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Stichtse Vecht op onderstaand adres:
  • Milieuparken: Kanaaldijk Oost 3, 3621 LL Breukelen | Industrieweg, Portengen|Rijksstraatweg 184, 3632 AJ Loenen aan de Vecht | Diependaalsedijk 120, 3601 GN Maarssen

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Stichtse Vecht

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Stichtse Vecht printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Stichtse Vecht printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Stichtse Vecht

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Stichtse Vecht

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Oud papier in Stichtse Vecht

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft een afvalkalender waarmee inwoners op de hoogte worden gebracht wanneer hun afval wordt opgehaald. De afvalkalender biedt inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. De afvalkalender geeft aan wanneer huishoudelijk afval, grofvuil, papier, plastic, glas, gft en restafval worden opgehaald. Inwoners kunnen de kalender raadplegen om te weten wanneer ze hun afval buiten moeten zetten. Op deze manier voorkomt de provincie en gemeenten dat het afval niet in het milieu terecht komt. Ook voorkomt het stank- en geuroverlast. De afvalkalender kan verschillen per gemeente dit is namelijk afhankelijk van welke afvalverwerker de afvoer van het afval regelt.

Afvalkalender Stichtse Vecht in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Stichtse Vecht:
  • In de gemeente Stichtse Vecht wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 469 kilo huisvuil ingezameld door de 65,235 inwoners in Stichtse Vecht.
  • In de gemeente Stichtse Vecht wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Stichtse Vecht zijn €283,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Stichtse Vecht gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Stichtse Vecht?

De afvalkalender van de gemeente Stichtse Vecht vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Stichtse Vecht?

Als je container in de gemeente Stichtse Vecht niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Stichtse Vecht of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Stichtse Vecht kun je dan contact opnemen met de gemeente Stichtse Vecht. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Stichtse Vecht?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Stichtse Vecht een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Stichtse Vecht als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Stichtse Vecht?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Stichtse Vecht: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Stichtse Vecht. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Stichtse Vecht”

 1. Graag een overzicht wanneer er voor het eerst afval wordt opgehaald en de afvalkalender voor 2024.
  Ik kan het helaas nergens vinden.
  Het is al een ellende dat ik 5 minuten moet lopen en ik geen zware dingen mag en kan duwen om mijn container te plaatsen naar de ophaalplaats.

 2. Hoe kan ik nu zien wanneer welke kliko geleegd gaat worden . ik zie een heleboel tekst maar geen overzichtelijke kalender .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *