Afvalkalender gemeente Terschelling

Afvalkalender gemeente Terschelling bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Terschelling? Op de afvalkalender van gemeente Terschelling vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Terschelling. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Terschelling wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Terschelling de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Terschelling.
Afvalkalender gemeente Terschelling

Afvalkalender Terschelling

Afvalkalender gemeente Terschelling bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Terschelling kunt vinden? De gemeente Terschelling ligt in de provincie Friesland en heeft 4,934 inwoners. De afvalkalender in gemeente Terschelling wordt verzorgd door Omrin. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Terschelling.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Terschelling aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Terschelling (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Terschelling.

Over afval in de gemeente Terschelling

In de gemeente Terschelling wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 4,934 inwoners in de gemeente Terschelling bieden jaarlijks ongeveer 579 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 0 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 48 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Terschelling jaarlijks per persoon 59 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Terschelling. Daarvan biedt iedere persoon 0 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 37 kilo grof huishoudelijk afval en 337 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Terschelling gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Terschelling

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Terschelling bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Terschelling vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Terschelling

In de gemeente Terschelling betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Terschelling betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Terschelling is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €216.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €216.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Terschelling: €216.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Terschelling wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Terschelling.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Terschelling.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Terschelling

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Terschelling.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 0
Papier 48
Glas 59
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 37
Fijn huishoudelijk Restafval 337

Afvalwijzer gemeente Terschelling

Afvalwijzer Terschelling bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Terschelling jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 579 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 4,934 inwoners van de gemeente Terschelling, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Terschelling

Terschelling is een niet-diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Terschelling

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Terschelling brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Terschelling op onderstaand adres:
  • Milieustraat Terschelling, Nieuwedijk 4, 8881 HC West-Terschelling

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Terschelling

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Terschelling printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Omrin.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Terschelling printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Terschelling

Heb je grof huishoudelijk afval en wil je dit afstorten? Huishoudelijk afval is onvermijdelijk in het dagelijks leven. Het bestaat uit diverse alledaagse materialen, kapotte apparaten maar ook bijvoorbeeld verfresten. Bij grof huishoudelijk afval moet je denken aan afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kunt weggooien. Het is van groot belang om het grof huishoudelijk afval op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier af te voeren. Het op een juiste manier afvoeren van afval kun je bijvoorbeeld doen bij de milieustraat van jouw gemeente. Bij een milieustraat kun je vaak terecht voor diverse soorten afval. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, oud papier, elektrische apparaten, glaswerk, batterijen en klein chemisch afval. Hier wordt vervolgens het afval goed gescheiden en afgevoerd. Op deze manier wordt het milieu niet belast en kan het op een juiste manier worden afgebroken. Daarnaast worden veel materialen gerecycled waardoor zij een nieuw leven krijgen.

Afwijkende afvalkalender Terschelling

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Oud papier in Terschelling

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Friesland

De provincie Friesland heeft verschillende systemen en maatregelen genomen om haar inwoners te informeren over het verwerken van afval. Een van de belangrijkste is de afvalkalender. Deze kalender geeft inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. Daarnaast wordt er veel samen gewerkt binnen de gemeente met lokale winkelcentra en andere afvalophaal plaatsen. Op deze locaties kun je vaak gemakkelijk jouw afval scheiden. Denk hierbij aan rest-afval, plastic, karton/ oud papier, glas en textiel. Daarnaast zijn er diverse campagnes vanuit de gemeente waarbij inwoners worden geïnformeerd over het belang van recycling en afvalvermindering. Wil je weten hoe jij hieraan bij kan dragen? Lees dan verder. 

Afvalkalender Terschelling in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Terschelling:
  • In de gemeente Terschelling wordt de afvalkalender verzorgd door Omrin.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 579 kilo huisvuil ingezameld door de 4,934 inwoners in Terschelling.
  • In de gemeente Terschelling wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Terschelling zijn €216,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Terschelling gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Terschelling?

De afvalkalender van de gemeente Terschelling vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Terschelling?

Als je container in de gemeente Terschelling niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Terschelling of met de afvalverwerker: Omrin

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Terschelling kun je dan contact opnemen met de gemeente Terschelling. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Omrin) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Terschelling?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Terschelling een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Terschelling als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Terschelling?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Terschelling: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Terschelling. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Eén gedachte over “Afvalkalender gemeente Terschelling”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *