Afvalkalender gemeente Tiel

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Tiel bekijken? Tiel ligt in de provincie  Gelderland en heeft ongeveer 42.092 inwoners. Het afval in Tiel wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Tiel

In de gemeente Tiel wordt ongeveer 430 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 103
Papier 47
Glas 22
PMD 21,8
Grof huishoudelijk Restafval 18
Fijn huishoudelijk Restafval 122

Afvalwijzer Tiel 2022

Afvalwijzer Tiel bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Tiel jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit wordt enerzijds gedaan door het motiveren van het afval scheiden. Anderzijds wordt het inleveren van restafval vaak steeds duurder. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Dit kun je eenvoudig doen met een afvalscheidingsprullenbak. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Afvalkalender gemeente Tiel 2022

De afvalkalender van de gemeente Tiel vind je op:

Milieustraat gemeente Tiel

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Tiel?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Tiel. Het adres van de milieustraat Tiel is
  • Milieustraat Tiel, 10, De Riemsdijk 8, 4004 LC Tiel

Grofvuil gemeente Tiel

In de milieustraat of stort van jouw gemeente kun je terecht met je grofvuil. Grofvuil is al het afval wat je niet in jouw minicontainer mag of kan gooien. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Dit kun je terugvinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Tiel rondom feestdagen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Tiel

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.