Afvalkalender gemeente Tubbergen

Afvalkalender gemeente Tubbergen bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Tubbergen? Op de afvalkalender van gemeente Tubbergen vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Tubbergen. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Tubbergen wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Tubbergen de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Tubbergen.
Afvalkalender gemeente Tubbergen

Afvalkalender Tubbergen

Afvalkalender gemeente Tubbergen bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Tubbergen kunt vinden? De gemeente Tubbergen ligt in de provincie Overijssel en heeft 21,367 inwoners. De afvalkalender in gemeente Tubbergen wordt verzorgd door ROVA. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Tubbergen.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Tubbergen aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Tubbergen (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Tubbergen.

Over afval in de gemeente Tubbergen

In de gemeente Tubbergen wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 21,367 inwoners in de gemeente Tubbergen bieden jaarlijks ongeveer 378 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 157 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 89 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Tubbergen jaarlijks per persoon 26 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Tubbergen. Daarvan biedt iedere persoon 38.7 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon – kilo grof huishoudelijk afval en 65 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Tubbergen gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Tubbergen

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Tubbergen bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Tubbergen vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Tubbergen

In de gemeente Tubbergen betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Tubbergen betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Tubbergen is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €121.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €157.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Tubbergen: €148.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Tubbergen wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Tubbergen.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Tubbergen.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Tubbergen

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Tubbergen.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 157
Papier 89
Glas 26
PMD 38.7
Grof huishoudelijk Restafval
Fijn huishoudelijk Restafval 65

Afvalwijzer gemeente Tubbergen

Afvalwijzer Tubbergen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Tubbergen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 378 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 21,367 inwoners van de gemeente Tubbergen, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Tubbergen

Tubbergen is een diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Tubbergen

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Tubbergen brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Tubbergen op onderstaand adres:
  • Afvalbrengpunt gemeente Tubbergen, Galvanistraat 6, 7651 DH Tubbergen

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Tubbergen

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Tubbergen printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van ROVA.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Tubbergen printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Tubbergen

Heb je grof huishoudelijk afval en wil je dit afstorten? Huishoudelijk afval is onvermijdelijk in het dagelijks leven. Het bestaat uit diverse alledaagse materialen, kapotte apparaten maar ook bijvoorbeeld verfresten. Bij grof huishoudelijk afval moet je denken aan afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kunt weggooien. Het is van groot belang om het grof huishoudelijk afval op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier af te voeren. Het op een juiste manier afvoeren van afval kun je bijvoorbeeld doen bij de milieustraat van jouw gemeente. Bij een milieustraat kun je vaak terecht voor diverse soorten afval. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, oud papier, elektrische apparaten, glaswerk, batterijen en klein chemisch afval. Hier wordt vervolgens het afval goed gescheiden en afgevoerd. Op deze manier wordt het milieu niet belast en kan het op een juiste manier worden afgebroken. Daarnaast worden veel materialen gerecycled waardoor zij een nieuw leven krijgen.

Afwijkende afvalkalender Tubbergen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Oud papier in Tubbergen

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen. Oud papier wordt verwerkt door een speciale afvalverwerker. Zij maken “pulp” van oud papier en karton. Van dit pulp worden vervolgens weer nieuwe producten gemaakt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tissues en verpakkingsmateriaal voor alledaagse producten. Hierom wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Jij kunt hieraan jouw steentje bijdragen. Door het apart te houden van papier en dit op de juiste plaatsen in televeren. Op de site van jouw gemeente of afvalverwerker kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.

Afvalbeleid in de provincie Overijssel

In de provincie Overijssel wordt er op verschillende manieren gewerkt aan afvalreductie. Zo werken de gemeenten nauw samen met elkaar om inwoners en bedrijven te informeren over de impact van afvalproductie. Daarnaast is er een initiatief in het leven geroepen om het zwervend afval aan te pakken. Een van de maatregelen is het opzetten van een zwerfafval campagne. Hierbij wordt er samengewerkt met gemeenten, bedrijven en vrijwilligers om zwervend afval op te ruimen en inwoners bewust te maken van het belang van afvalvermindering. Er zijn ook initiatieven genomen om inwoners te stimuleren om afval te scheiden. Zo bieden gemeenten in de provincie Overijssel inzamelpunten voor recycling van afvalsoorten zoals papier, plastic, metalen en glas. Het beleid van de provincie lijkt haar vruchten af te werpen. De doelstelling van het Nederlandse rijk is om in 2030 75% van het afval te scheiden, provincie Overijssel is al goed op weg met 74%. 

Afvalkalender Tubbergen in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Tubbergen:
  • In de gemeente Tubbergen wordt de afvalkalender verzorgd door ROVA.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 378 kilo huisvuil ingezameld door de 21,367 inwoners in Tubbergen.
  • In de gemeente Tubbergen wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Tubbergen zijn €148,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Tubbergen gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Tubbergen?

De afvalkalender van de gemeente Tubbergen vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Tubbergen?

Als je container in de gemeente Tubbergen niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Tubbergen of met de afvalverwerker: ROVA

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Tubbergen kun je dan contact opnemen met de gemeente Tubbergen. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (ROVA) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Tubbergen?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Tubbergen een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Tubbergen als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Tubbergen?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Tubbergen: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Tubbergen. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *