Afvalkalender gemeente Twenterand

Afvalkalender gemeente Twenterand bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Twenterand? Op de afvalkalender van gemeente Twenterand vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Twenterand. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Twenterand wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Twenterand de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Twenterand.
Afvalkalender gemeente Twenterand

Afvalkalender Twenterand

Afvalkalender gemeente Twenterand bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Twenterand kunt vinden? De gemeente Twenterand ligt in de provincie Overijssel en heeft 33,708 inwoners. De afvalkalender in gemeente Twenterand wordt verzorgd door ROVA. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Twenterand.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Twenterand aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Twenterand (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Twenterand.

Over afval in de gemeente Twenterand

In de gemeente Twenterand wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 33,708 inwoners in de gemeente Twenterand bieden jaarlijks ongeveer 545 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 151 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 86 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Twenterand jaarlijks per persoon 21 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Twenterand. Daarvan biedt iedere persoon 36.4 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 19 kilo grof huishoudelijk afval en 76 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Twenterand gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Twenterand

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Twenterand bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Twenterand vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Twenterand

In de gemeente Twenterand betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Twenterand betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Twenterand is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €142.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €191.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Twenterand: €178.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Twenterand wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Twenterand.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Twenterand.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Twenterand

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Twenterand.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 151
Papier 86
Glas 21
PMD 36.4
Grof huishoudelijk Restafval 19
Fijn huishoudelijk Restafval 76

Afvalwijzer gemeente Twenterand

Afvalwijzer Twenterand bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Twenterand jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 545 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 33,708 inwoners van de gemeente Twenterand, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Twenterand

Twenterand is een niet-diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Twenterand

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Twenterand brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Twenterand op onderstaand adres:
  • Afvalbrengpunt Twenterand, Aziëlaan 14, 7681 NC Vroomshoop

Container niet geleegd of extra laten legen?

Zit de ondergrondse container vol? Dit is erg vervelend. Vaak is het zo dat de container niet vol zit maar verstopt is geraakt doordat er iemand te grote stukken afval heeft afgestort. Hierdoor kan het lijken alsof de ondergrondse container vol zit. Op de ondergrondse container zit vaak een sticker met een telefoonnummer wat je kunt bellen. Je kunt dan een melding maken. Leg nooit afval naast de container. Want hierdoor kan het afval in de natuur rondslingeren en dan krijg je zwerfafval. Daarnaast staat er een boete op wanneer je het afval op een niet juiste manier afstort. Wil je jouw afval toch afstorten? Maak dan een online of telefonische afspraak met jouw gemeente of afvalverwerker. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het afval af te storten naar de milieustraat.  

Papieren afvalkalender gemeente Twenterand

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Twenterand printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van ROVA.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Twenterand printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Twenterand

Heb je grof huishoudelijk afval en wil je dit afstorten? Huishoudelijk afval is onvermijdelijk in het dagelijks leven. Het bestaat uit diverse alledaagse materialen, kapotte apparaten maar ook bijvoorbeeld verfresten. Bij grof huishoudelijk afval moet je denken aan afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kunt weggooien. Het is van groot belang om het grof huishoudelijk afval op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier af te voeren. Het op een juiste manier afvoeren van afval kun je bijvoorbeeld doen bij de milieustraat van jouw gemeente. Bij een milieustraat kun je vaak terecht voor diverse soorten afval. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, oud papier, elektrische apparaten, glaswerk, batterijen en klein chemisch afval. Hier wordt vervolgens het afval goed gescheiden en afgevoerd. Op deze manier wordt het milieu niet belast en kan het op een juiste manier worden afgebroken. Daarnaast worden veel materialen gerecycled waardoor zij een nieuw leven krijgen.

Afwijkende afvalkalender Twenterand

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Oud papier in Twenterand

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Vaak zijn er enkele instructies aan verbonden. Zo kun je het beste ervoor kiezen om het papier kleiner te maken zodat het beter past in de ondergrondse container. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden bij veel supermarkten om jouw oud papier in te leveren. In sommige gemeenten wordt er jaarlijks op enkele dagen het oud papier opgehaald. Dit kun je dan op de aangegeven plaatsen aan de straat zetten. Verstandig is het om het papier even te binden met een afbreekbaar touw zodat jouw afval niet rondslingerd in de natuur. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Overijssel

In de provincie Overijssel wordt er op verschillende manieren gewerkt aan afvalreductie. Zo werken de gemeenten nauw samen met elkaar om inwoners en bedrijven te informeren over de impact van afvalproductie. Daarnaast is er een initiatief in het leven geroepen om het zwervend afval aan te pakken. Een van de maatregelen is het opzetten van een zwerfafval campagne. Hierbij wordt er samengewerkt met gemeenten, bedrijven en vrijwilligers om zwervend afval op te ruimen en inwoners bewust te maken van het belang van afvalvermindering. Er zijn ook initiatieven genomen om inwoners te stimuleren om afval te scheiden. Zo bieden gemeenten in de provincie Overijssel inzamelpunten voor recycling van afvalsoorten zoals papier, plastic, metalen en glas. Het beleid van de provincie lijkt haar vruchten af te werpen. De doelstelling van het Nederlandse rijk is om in 2030 75% van het afval te scheiden, provincie Overijssel is al goed op weg met 74%. 

Afvalkalender Twenterand in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Twenterand:
  • In de gemeente Twenterand wordt de afvalkalender verzorgd door ROVA.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 545 kilo huisvuil ingezameld door de 33,708 inwoners in Twenterand.
  • In de gemeente Twenterand wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Twenterand zijn €178,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Twenterand gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Twenterand?

De afvalkalender van de gemeente Twenterand vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Twenterand?

Als je container in de gemeente Twenterand niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Twenterand of met de afvalverwerker: ROVA

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Twenterand kun je dan contact opnemen met de gemeente Twenterand. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (ROVA) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Twenterand?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Twenterand een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Twenterand als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Twenterand?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Twenterand: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Twenterand. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *