Afvalkalender gemeente Tynaarlo

Afvalkalender gemeente Tynaarlo bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Tynaarlo? Op de afvalkalender van gemeente Tynaarlo vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Tynaarlo. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Tynaarlo wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Tynaarlo de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Tynaarlo.
Afvalkalender gemeente Tynaarlo

Afvalkalender Tynaarlo

Afvalkalender gemeente Tynaarlo bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Tynaarlo kunt vinden? De gemeente Tynaarlo ligt in de provincie Drenthe en heeft 34,256 inwoners. De afvalkalender in gemeente Tynaarlo wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Tynaarlo.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Tynaarlo aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Tynaarlo (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Tynaarlo.

Over afval in de gemeente Tynaarlo

In de gemeente Tynaarlo wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 34,256 inwoners in de gemeente Tynaarlo bieden jaarlijks ongeveer 380 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 74 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 68 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Tynaarlo jaarlijks per persoon 26 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Tynaarlo. Daarvan biedt iedere persoon 18.1 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 20 kilo grof huishoudelijk afval en 117 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Tynaarlo gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Tynaarlo

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Tynaarlo bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Tynaarlo vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Tynaarlo

In de gemeente Tynaarlo betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Tynaarlo betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Tynaarlo is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €139.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €184.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Tynaarlo: €171.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Tynaarlo wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Tynaarlo.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Tynaarlo.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Tynaarlo

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Tynaarlo.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 74
Papier 68
Glas 26
PMD 18.1
Grof huishoudelijk Restafval 20
Fijn huishoudelijk Restafval 117

Afvalwijzer gemeente Tynaarlo

Afvalwijzer Tynaarlo bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Tynaarlo jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 380 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 34,256 inwoners van de gemeente Tynaarlo, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Tynaarlo

Tynaarlo is een diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Tynaarlo

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Tynaarlo brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Tynaarlo op onderstaand adres:
  • Milieustraat Tynaarlo, Zuidlaarderweg 33, 9482 TV Tynaarlo

Niet geleegd, extra container of container vol?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Tynaarlo

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Tynaarlo printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Tynaarlo printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Tynaarlo

Heb je grof huishoudelijk afval en wil je dit afstorten? Huishoudelijk afval is onvermijdelijk in het dagelijks leven. Het bestaat uit diverse alledaagse materialen, kapotte apparaten maar ook bijvoorbeeld verfresten. Bij grof huishoudelijk afval moet je denken aan afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kunt weggooien. Het is van groot belang om het grof huishoudelijk afval op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier af te voeren. Het op een juiste manier afvoeren van afval kun je bijvoorbeeld doen bij de milieustraat van jouw gemeente. Bij een milieustraat kun je vaak terecht voor diverse soorten afval. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, oud papier, elektrische apparaten, glaswerk, batterijen en klein chemisch afval. Hier wordt vervolgens het afval goed gescheiden en afgevoerd. Op deze manier wordt het milieu niet belast en kan het op een juiste manier worden afgebroken. Daarnaast worden veel materialen gerecycled waardoor zij een nieuw leven krijgen.

Afwijkende afvalkalender Tynaarlo

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Oud papier in Tynaarlo

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Drenthe

Als inwoner van de provincie Drenthe heb je voornamelijk met jouw lokale gemeente te maken als het gaat om afvalverwerking. Binnen de provincie worden er diverse taken uitgevoerd rondom afval. Er wordt beleid gemaakt en afspraken grotere bedrijven zoals afvalverwerkers. Daarnaast is de provincie verantwoordelijk voor het milieubehoud. Het afval wat niet kan worden gescheiden, verbrand of gerecycled wordt afgestort op een stortplaats. Daarnaast zijn er diverse initiatieven om de inwoners te motiveren en te informeren over afvalreductie. Er worden zelfs binnen de gemeenten afvalcoaches ingezet om inwoners bewuster te maken rondom afvalproductie. Verder hanteren sommige gemeente een systeem waarbij je minder betaalt als je minder afval produceert. Dit systeem wordt DIFTAR genoemd. Benieuwd of jouw gemeente gebruik maakt van dit systeem lees dan verder. 

Afvalkalender Tynaarlo in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Tynaarlo:
  • In de gemeente Tynaarlo wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 380 kilo huisvuil ingezameld door de 34,256 inwoners in Tynaarlo.
  • In de gemeente Tynaarlo wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Tynaarlo zijn €171,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Tynaarlo gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Tynaarlo?

De afvalkalender van de gemeente Tynaarlo vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Tynaarlo?

Als je container in de gemeente Tynaarlo niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Tynaarlo of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Tynaarlo kun je dan contact opnemen met de gemeente Tynaarlo. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Tynaarlo?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Tynaarlo een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Tynaarlo als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Tynaarlo?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Tynaarlo: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Tynaarlo. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

4 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Tynaarlo”

 1. Datzelfde overkomt mij ook. Wil graag een kalender printen, maar ook mijn adres wordt niet geaccepteerd,hoewel ik ere al bijna 60 jaar woon..

 2. Heel raar, ik wil de afvalkalender van gem Tynaarlo printen en wat blijkt ons adres is niet bekend bij gem. Tynaarl0. ??????dit roept vraagtekens op bij ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *