Afvalkalender gemeente Tynaarlo

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Tynaarlo bekijken? Tynaarlo ligt in de provincie  Drenthe en heeft ongeveer 33.818 inwoners. Het afval in Tynaarlo wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Tynaarlo

In de gemeente Tynaarlo wordt ongeveer 380 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 74
Papier 68
Glas 26
PMD 18,1
Grof huishoudelijk Restafval 20
Fijn huishoudelijk Restafval 117

Afvalwijzer Tynaarlo 2022

Afvalwijzer Tynaarlo bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Tynaarlo jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit wordt enerzijds gedaan door het motiveren van het afval scheiden. Anderzijds wordt het inleveren van restafval vaak steeds duurder. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Dit kun je eenvoudig doen met een afvalscheidingsprullenbak. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Afvalkalender gemeente Tynaarlo 2022

De afvalkalender van de gemeente Tynaarlo vind je op:

Milieustraat gemeente Tynaarlo

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Tynaarlo?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Tynaarlo. Het adres van de milieustraat Tynaarlo is
  • Milieustraat Tynaarlo, Zuidlaarderweg 33, 9482 TV Tynaarlo

Grofvuil gemeente Tynaarlo

In de milieustraat of stort van jouw gemeente kun je terecht met je grofvuil. Grofvuil is al het afval wat je niet in jouw minicontainer mag of kan gooien. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Dit kun je terugvinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Tynaarlo rondom feestdagen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Tynaarlo

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.