Afvalkalender gemeente Urk

Afvalkalender gemeente Urk

Op Urk wordt het afval ingezameld door ROVA. Het afval op Urk wordt zoveel mogelijk gescheiden ingezameld. Omdat afvalscheiding een steeds belangrijker thema wordt en we steeds duurzamer proberen te zijn. ROVA heeft afvalscheiding hoog in het vaandel staan. De afvalkalender gemeente Urk wordt ook verzorgd door ROVA.

Afvalkalender gemeente Urk

ROVA verzorgt in de gemeente Urk de afvalinzameldagen. Op de website van ROVA kun je eenvoudig zien welke container jij deze week aan de weg moet zetten. Bovendien kun je aangepaste afval ophaaldagen zien rondom feestdagen.

ROVA afvalkalender gemeente Urk App

Voor de afvalkalender gemeente Urk is ook een handige App. Deze App kun je vinden in de Google Play Store voor Android apparaten, de App Store voor Apple apparaten en in de Windows Store voor Windows apparaten. Op deze manier heb je alle afval ophaaldagen Urk altijd bij de hand!

Afvalkalender Urk 2022: Afval scheiden

Afval wordt gescheiden ingezameld op Urk. Het is belangrijk om afval goed te scheiden. Om een goede recycling van afval mogelijk te maken is het belangrijk dat de juiste afvalsoort in de juiste Kliko gaat. Wil je bijvoorbeeld een vuilniszak in jouw GFT-container? Gebruik hiervoor dan een biologisch afbreekbare afvalzak.

Grofvuil Urk

Grofvuil is al het afval dat je niet kwijt kunt in je Kliko. Bovendien kun je hier voor aparte afvalsoorten terecht. Het grofvuil kun je op Urk kwijt bij Sortas recycling. Dit afvalbrengstation Urk is gevestigd aan:

  • Griend 9
  • 8321 MN
  • Urk

Wil je grofvuil wegbrengen? Neem dan altijd even legitimatie mee en je ROVA-pas. Deze heb je nodig bij het wegbrengen van grof vuil.