Afvalkalender gemeente Utrecht

Afvalkalender gemeente Utrecht bekijken? Woon jij in de gemeente Utrecht en ben je benieuwd wanneer bij jou in de buurt de kliko wordt geleegd? Op deze pagina vind jij jouw afvalkalender 2022 van de gemeente Utrecht. Hier vind je alle relevante informatie over de afvalverwerking bij jouw in de gemeente.

Afvalkalender gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht werkt met 2 soorten containers waar de bewoners van de wijk 7 dagen per week hun afval in kwijt kunnen.

  • Openbare ondergrondse containers, deze zijn te bedienen met of zonder milieupas
  • De bekende kliko’s (zoals bv. de groene container en zwarte container)

Omdat de gemeente veel last heeft gehad van zwerfafval wordt er geëxperimenteerd om de milieupas af te schaffen. Met deze maatregel hoopt de gemeente het zwerfafval te beperken en de buurtbewoners tevreden te stellen. Jij kunt zelf ook bedragen aan het beperken van overlast door te letten op welk tijdstip je het afval aanbiedt en dit zo zachtjes mogelijk te doen.

Tip! Heb jij een milieupas die toegang verleend tot jouw ondergrondse container? Deze sleutel biedt altijd toegang tot minimaal 2 containers bij jou in de buurt.

Legen van containers

Naast het afschaffen van de milieupas heeft is de gemeente Utrecht begonnen aan het dynamisch inzamelen van het afval. Dynamisch houdt in dat er slimme sensoren geplaatst worden in de ondergrondse containers. Deze sensoren die houden precies bij wat er wordt gestort en wanneer de container vol is. Mede hierom kan de frequentie worden bepaald hoevaak de vuilniswagen de containers moeten legen en kunnen deze efficiënt worden ingezet.

Klik hier om te zoeken naar jouw afvalkalender 2022.

Afvalkalender gemeente Utrecht 2022 – scheiden van afval

Steeds meer afval wordt gescheiden ingezameld. Omdat veel afvalsoorten gerecycled en hergebruikt kunnen worden, wordt hiermee het milieu gespaard. Het scheiden van afval begint al bij jouw thuis. Vaak is het aanbieden van afvalsoorten die niet hergebruikt kunnen worden ook het duurste. Het scheelt je dus uiteindelijk geld.

Milieustraat

Er zijn in de gemeente Utrecht 2 milieustraten te vinden. Hier kun je het grof huisvuil en tuinafval kwijt. Ook kun je hier je producten inleveren die je graag nog een tweede leven wilt in laten blazen door de kringloopwinkel.

Afvalscheiding station Lunetten
Zwart Woud 250
3524SL

Afvalscheiding station Tractieweg
Tractieweg 120
3543AP