Afvalkalender gemeente Utrechtse Heuvelrug

Afvalkalender gemeente Utrechtse Heuvelrug bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Utrechtse Heuvelrug? Op de afvalkalender van gemeente Utrechtse Heuvelrug vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Utrechtse Heuvelrug de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
Afvalkalender gemeente Utrechtse Heuvelrug

Afvalkalender Utrechtse Heuvelrug

Afvalkalender gemeente Utrechtse Heuvelrug bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Utrechtse Heuvelrug kunt vinden? De gemeente Utrechtse Heuvelrug ligt in de provincie Utrecht en heeft 50,016 inwoners. De afvalkalender in gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Utrechtse Heuvelrug.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Utrechtse Heuvelrug aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Utrechtse Heuvelrug (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Over afval in de gemeente Utrechtse Heuvelrug

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 50,016 inwoners in de gemeente Utrechtse Heuvelrug bieden jaarlijks ongeveer 549 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 160 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 57 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Utrechtse Heuvelrug jaarlijks per persoon 27 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Daarvan biedt iedere persoon 33.9 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 33 kilo grof huishoudelijk afval en 122 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Utrechtse Heuvelrug gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Utrechtse Heuvelrug

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Utrechtse Heuvelrug bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Utrechtse Heuvelrug vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Utrechtse Heuvelrug

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Utrechtse Heuvelrug is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €258.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €322.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Utrechtse Heuvelrug: €298.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Utrechtse Heuvelrug.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Utrechtse Heuvelrug.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Utrechtse Heuvelrug

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 160
Papier 57
Glas 27
PMD 33.9
Grof huishoudelijk Restafval 33
Fijn huishoudelijk Restafval 122

Afvalwijzer gemeente Utrechtse Heuvelrug

Afvalwijzer Utrechtse Heuvelrug bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Utrechtse Heuvelrug jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 549 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 50,016 inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug is een niet-diftar gemeente. Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Een bekend voorbeeld van het recyclen van afval is het GFT-afval. Hiervan wordt compost gemaakt wat goed voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit. Zo zijn er een tal van voorbeelden van afval wat kan worden gebruikt voor een tweede leven. Uiteindelijk hou je restafval over waarmee niets wordt gedaan. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden? Je kunt al een verschil maken door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken voor het GFT-afval.

Milieustraat gemeente Utrechtse Heuvelrug

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Utrechtse Heuvelrug brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Utrechtse Heuvelrug op onderstaand adres:
  • Milieustraat voor Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Maarn en Maarsbergen: Velperengh 9, 3941 BZ in Doorn | Milieustraat voor Amerongen, Leersum en Overberg: Remmerden 40, 3911 TZ in Rhenen

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Utrechtse Heuvelrug

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Utrechtse Heuvelrug printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Utrechtse Heuvelrug printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Utrechtse Heuvelrug

Heb je grof huishoudelijk afval en wil je dit afstorten? Huishoudelijk afval is onvermijdelijk in het dagelijks leven. Het bestaat uit diverse alledaagse materialen, kapotte apparaten maar ook bijvoorbeeld verfresten. Bij grof huishoudelijk afval moet je denken aan afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kunt weggooien. Het is van groot belang om het grof huishoudelijk afval op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier af te voeren. Het op een juiste manier afvoeren van afval kun je bijvoorbeeld doen bij de milieustraat van jouw gemeente. Bij een milieustraat kun je vaak terecht voor diverse soorten afval. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, oud papier, elektrische apparaten, glaswerk, batterijen en klein chemisch afval. Hier wordt vervolgens het afval goed gescheiden en afgevoerd. Op deze manier wordt het milieu niet belast en kan het op een juiste manier worden afgebroken. Daarnaast worden veel materialen gerecycled waardoor zij een nieuw leven krijgen.

Afwijkende afvalkalender Utrechtse Heuvelrug

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Utrechtse Heuvelrug

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft een afvalkalender waarmee inwoners op de hoogte worden gebracht wanneer hun afval wordt opgehaald. De afvalkalender biedt inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. De afvalkalender geeft aan wanneer huishoudelijk afval, grofvuil, papier, plastic, glas, gft en restafval worden opgehaald. Inwoners kunnen de kalender raadplegen om te weten wanneer ze hun afval buiten moeten zetten. Op deze manier voorkomt de provincie en gemeenten dat het afval niet in het milieu terecht komt. Ook voorkomt het stank- en geuroverlast. De afvalkalender kan verschillen per gemeente dit is namelijk afhankelijk van welke afvalverwerker de afvoer van het afval regelt.

Afvalkalender Utrechtse Heuvelrug in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Utrechtse Heuvelrug:
  • In de gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 549 kilo huisvuil ingezameld door de 50,016 inwoners in Utrechtse Heuvelrug.
  • In de gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn €298,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Utrechtse Heuvelrug gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Utrechtse Heuvelrug?

De afvalkalender van de gemeente Utrechtse Heuvelrug vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Utrechtse Heuvelrug?

Als je container in de gemeente Utrechtse Heuvelrug niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Utrechtse Heuvelrug of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug kun je dan contact opnemen met de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Utrechtse Heuvelrug?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Utrechtse Heuvelrug als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Utrechtse Heuvelrug?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Utrechtse Heuvelrug: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *