Afvalkalender gemeente Utrechtse Heuvelrug

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Utrechtse Heuvelrug bekijken? Utrechtse Heuvelrug ligt in de provincie  Utrecht en heeft ongeveer 49.752 inwoners. Het afval in Utrechtse Heuvelrug wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Utrechtse Heuvelrug

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt ongeveer 549 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 160
Papier 57
Glas 27
PMD 33,9
Grof huishoudelijk Restafval 33
Fijn huishoudelijk Restafval 122

Afvalwijzer Utrechtse Heuvelrug 2022

Afvalwijzer Utrechtse Heuvelrug bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Utrechtse Heuvelrug jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit wordt enerzijds gedaan door het motiveren van het afval scheiden. Anderzijds wordt het inleveren van restafval vaak steeds duurder. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Dit kun je eenvoudig doen met een afvalscheidingsprullenbak. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Afvalkalender gemeente Utrechtse Heuvelrug 2022

De afvalkalender van de gemeente Utrechtse Heuvelrug vind je op:

Milieustraat gemeente Utrechtse Heuvelrug

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Utrechtse Heuvelrug?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Utrechtse Heuvelrug. Het adres van de milieustraat Utrechtse Heuvelrug is
  • Milieustraat voor Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Maarn en Maarsbergen: Velperengh 9, 3941 BZ in Doorn | Milieustraat voor Amerongen, Leersum en Overberg: Remmerden 40, 3911 TZ in Rhenen

Grofvuil gemeente Utrechtse Heuvelrug

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Utrechtse Heuvelrug rondom feestdagen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Utrechtse Heuvelrug

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.