Afvalkalender gemeente Valkenburg aan de Geul

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Valkenburg aan de Geul bekijken? Valkenburg aan de Geul ligt in de provincie  Limburg en heeft ongeveer 16.342 inwoners. Het afval in Valkenburg aan de Geul wordt verzorgd door Rd4.

Afvalkalender gemeente Valkenburg aan de Geul

In de gemeente Valkenburg aan de Geul wordt ongeveer 516 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 201
Papier 63
Glas 22
PMD 29,2
Grof huishoudelijk Restafval 25
Fijn huishoudelijk Restafval 77

Afvalwijzer Valkenburg aan de Geul 2022

Afvalwijzer Valkenburg aan de Geul bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Valkenburg aan de Geul jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit wordt enerzijds gedaan door het motiveren van het afval scheiden. Anderzijds wordt het inleveren van restafval vaak steeds duurder. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Dit kun je eenvoudig doen met een afvalscheidingsprullenbak. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Afvalkalender gemeente Valkenburg aan de Geul 2022

De afvalkalender van de gemeente Valkenburg aan de Geul vind je op:

Milieustraat gemeente Valkenburg aan de Geul

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Valkenburg aan de Geul?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Valkenburg aan de Geul. Het adres van de milieustraat Valkenburg aan de Geul is
  • Milieupark Valkenburg, De Valkenberg 13, 6301 PM Valkenburg

Grofvuil gemeente Valkenburg aan de Geul

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Valkenburg aan de Geul rondom feestdagen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Valkenburg aan de Geul

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.