Afvalkalender gemeente Valkenswaard

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Valkenswaard bekijken? Valkenswaard ligt in de provincie  Noord-Brabant en heeft ongeveer 31.223 inwoners. Het afval in Valkenswaard wordt verzorgd door Cure.

Afvalkalender gemeente Valkenswaard

In de gemeente Valkenswaard wordt ongeveer 568 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 110
Papier 48
Glas 23
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 24
Fijn huishoudelijk Restafval 215

Afvalwijzer Valkenswaard 2022

Afvalwijzer Valkenswaard bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Valkenswaard jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit wordt enerzijds gedaan door het motiveren van het afval scheiden. Anderzijds wordt het inleveren van restafval vaak steeds duurder. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Dit kun je eenvoudig doen met een afvalscheidingsprullenbak. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Afvalkalender gemeente Valkenswaard 2022

De afvalkalender van de gemeente Valkenswaard vind je op:

Milieustraat gemeente Valkenswaard

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Valkenswaard?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Valkenswaard. Het adres van de milieustraat Valkenswaard is
  • Milieustraat Valkenswaard, De Vest 15, 5555 XL Valkenswaard

Grofvuil gemeente Valkenswaard

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Valkenswaard rondom feestdagen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Valkenswaard

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.