Afvalkalender gemeente Veldhoven

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Veldhoven bekijken? Veldhoven ligt in de provincie  Noord-Brabant en heeft ongeveer 45.528 inwoners. Het afval in Veldhoven wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Veldhoven

In de gemeente Veldhoven wordt ongeveer 503 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 151
Papier 52
Glas 19
PMD 31,7
Grof huishoudelijk Restafval 19
Fijn huishoudelijk Restafval 113

Afvalwijzer Veldhoven 2022

Afvalwijzer Veldhoven bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Veldhoven jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit wordt enerzijds gedaan door het motiveren van het afval scheiden. Anderzijds wordt het inleveren van restafval vaak steeds duurder. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Dit kun je eenvoudig doen met een afvalscheidingsprullenbak. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Afvalkalender gemeente Veldhoven 2022

De afvalkalender van de gemeente Veldhoven vind je op:

Milieustraat gemeente Veldhoven

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Veldhoven?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Veldhoven. Het adres van de milieustraat Veldhoven is
  • Milieustraat Veldhoven, Habraken 2409, 5507 TM Veldhoven

Grofvuil gemeente Veldhoven

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Veldhoven rondom feestdagen

Wanneer wordt het afval opgehaald rond Pasen?? Of wordt de container wel geleegd met kerstmis? Bekijk de website van jouw gemeente of afvalbedrijf om te zien of de container geleegd wordt op deze dagen. Daar vind je alle actuele informatie rondom de afvalophaaldagen in jouw gemeente.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Veldhoven

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.