Afvalkalender gemeente Venlo

Afvalkalender gemeente Venlo

Afvalkalender gemeente Venlo bekijken? De afvalkalender van de gemeente Venlo wordt verzorgd door de gemeente. Hier vind je alle actuele afval inzamelingsdata in de gemeente Venlo. De gemeente Venlo is met zo’n 100.000 inwoners de tweede gemeente van de provincie Limburg. De gemeente Venlo bestaat uit de stadsdelen Venlo, Maas Blerick, Tegelen en Belfeld. Ook behoren de dorpen Arcen, Lomm en Velden tot de gemeente Venlo.

Afvalkalender gemeente Venlo

Wil je weten of deze week de grijze container of de groene container geleegd wordt? En op welke dag dit gebeurt? De afvalkalender van de gemeente Venlo kun je vinden op de website van de gemeente. Hier hoef je alleen even je postcode en huisnummer in te vullen en je ziet meteen wanneer de gemeente Venlo het afval komt ophalen.

Afvalkalender gemeente Venlo 2022: Besparen of afval.

Wil jij ook besparen op je afval? Dat kan! Door jouw afval goed te scheiden blijft er minder restafval over en hoef je de container minder vaak te laten legen. Met een afvalscheider kun je het afval goed scheiden. Er zijn een groot aantal verschillende afvalscheiders te koop met een divers aantal vakken.

Afvalwijzer Venlo

Oud papier weggooien in Venlo? Of glas? Ben je benieuwd welk afval waar moet? Alles over afval vind je in de afvalwijzer Venlo.

In de afvalwijzer kun je zien welke afvalsoort in welke container hoort. De gemeente Venlo heeft nog geen uitgebreide afvalwijzer. Wil je toch weten welk huisvuil in welke afvalbak hoort? Kijk dan eens bij alle soorten afval. Het scheiden van afval wordt steeds belangrijker, het is dan ook belangrijk dat het huisvuil in de juiste container wordt weggegooid. Het verkeerd weggooien van afval kan zelfs een boete tot gevolg hebben. Het GFT-afval kun je daarom het beste weggooien in een biologisch afbreekbare afvalzak.

Oud papier Venlo

Wanneer wordt het oud papier opgehaald in de gemeente Venlo? Het oud papier wordt eens per maand, door verschillende verenigingen opgehaald. De actuele datums kun je ook op de afvalkalender zien. Daarnaast kun je het oud papier natuurlijk altijd in de dichtstbijzijnde blauwe papiercontainer weggooien.

Grofvuil Venlo

Het grofvuil kun je in de gemeente Venlo eigenlijk op drie manieren wegdoen:

  • Grofvuil naar het milieustation.
  • Grofvuil laten ophalen.
  • Een tweede leven voor het groot huisvuil.

Tip: Grofvuil in Venlo laten ophalen? Is het afval wat je wil weggooien nog goed? Breng dan je oude tafel naar de kringloop en maak er iemand anders blij mee.

Grofvuil/vuilnis ophalen Venlo

Heb je grofvuil of wil je ander vuilnis laten ophalen in de gemeente Venlo? Dit kan! Online kun je dit gemakkelijk zelf regelen. Op de website van de gemeente kun je een afspraak maken om het grofvuil te laten ophalen in de gemeente Venlo. Let op: Hier zijn wel kosten aan verbonden. De gemeente Venlo komt het afval ophalen op iedere derde vrijdag van de maand.

Grofvuil wegbrengen Venlo

Wil je grofvuil niet laten ophalen maar liever zelf wegbrengen? Je kunt jouw groot huisvuil wegbrengen naar het milieustation gemeente Venlo. Je kunt de meeste afvalsoorten gratis wegbrengen, voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Ook kun je de meeste soorten afval (glas, textiel, frituurvet en batterijen) naar een milieupark bij jou in de buurt brengen.

Afvalkalender gemeente Venlo – Grof vuil

Het milieustation Venlo mag alleen gebruikt worden door particulieren. Bedrijfsafval mag niet naar het milieustation. Het milieustation wordt in de volksmond ook wel de stort genoemd.Het milieustation gemeente Venlo is gevestigd aan:

  • James Cookweg 8c
  • 5928 LK
  • Venlo

Het milieustation Venlo is alleen voor particulieren. Wil je jouw afval naar de stort in Venlo brengen? Neem dan altijd even legitimatie mee, en als je deze hebt, jouw afvalpas. Dit is om aan te tonen dat jij inwoner bent van de gemeente Venlo. De stort Venlo heeft rond feestdagen aangepaste openingstijden. Bekijk voor alle actuele openingstijden de website van de gemeente.

Tip: Doordeweeks is het minder druk dan in het weekend bij de stort Venlo. Sorteer daarom jouw afval thuis al op afvalsoort om lange wachtrijen te voorkomen.

Afvalkalender gemeente Venlo – tip

Omdat jouw hele wijk op dezelfde dag zijn Kliko aan de weg moet zetten is het soms lastig om jouw Kliko terug te vinden. Wil je jouw Kliko onderscheiden? Daar zijn speciale Kliko stickers voor. Op deze manier kun je jouw container altijd gelijk weer terugvinden.