Afvalkalender gemeente Venray

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Venray bekijken? Venray ligt in de provincie  Limburg en heeft ongeveer 43.624 inwoners. Het afval in Venray wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Venray

In de gemeente Venray wordt ongeveer 505 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 41
Papier 66
Glas 26
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 36
Fijn huishoudelijk Restafval 83

Afvalwijzer Venray 2022

Afvalwijzer Venray bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Venray jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit wordt enerzijds gedaan door het motiveren van het afval scheiden. Anderzijds wordt het inleveren van restafval vaak steeds duurder. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Dit kun je eenvoudig doen met een afvalscheidingsprullenbak. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Afvalkalender gemeente Venray 2022

De afvalkalender van de gemeente Venray vind je op:

Milieustraat gemeente Venray

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Venray?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Venray. Het adres van de milieustraat Venray is
  • Milieustation Venray, Metaalweg 1d, 5804 CG Venray

Grofvuil gemeente Venray

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Venray rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Venray

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.