Afvalkalender gemeente Vijfheerenlanden

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Vijfheerenlanden bekijken? Vijfheerenlanden ligt in de provincie  Utrecht en heeft ongeveer 56.912 inwoners. Het afval in Vijfheerenlanden wordt verzorgd door Waardlanden.

Afvalkalender gemeente Vijfheerenlanden

In de gemeente Vijfheerenlanden wordt ongeveer kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval
Papier
Glas
PMD
Grof huishoudelijk Restafval
Fijn huishoudelijk Restafval

Afvalwijzer Vijfheerenlanden 2022

Afvalwijzer Vijfheerenlanden bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Vijfheerenlanden jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit wordt enerzijds gedaan door het motiveren van het afval scheiden. Anderzijds wordt het inleveren van restafval vaak steeds duurder. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Dit kun je eenvoudig doen met een afvalscheidingsprullenbak. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Afvalkalender gemeente Vijfheerenlanden 2022

De afvalkalender van de gemeente Vijfheerenlanden vind je op:

Milieustraat gemeente Vijfheerenlanden

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Vijfheerenlanden?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Vijfheerenlanden. Het adres van de milieustraat Vijfheerenlanden is
  • https://www.waardlanden.nl/particulieren/afvalbrengstations

Grofvuil gemeente Vijfheerenlanden

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Vijfheerenlanden rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Vijfheerenlanden

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.