Afvalkalender gemeente Vlaardingen

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Vlaardingen bekijken? Vlaardingen ligt in de provincie  Zuid-Holland en heeft ongeveer 73.539 inwoners. Het afval in Vlaardingen wordt verzorgd door Irado.

Afvalkalender gemeente Vlaardingen

In de gemeente Vlaardingen wordt ongeveer 475 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 22
Papier 28
Glas 11
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 36
Fijn huishoudelijk Restafval 317

Afvalwijzer Vlaardingen 2022

Afvalwijzer Vlaardingen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Vlaardingen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit wordt enerzijds gedaan door het motiveren van het afval scheiden. Anderzijds wordt het inleveren van restafval vaak steeds duurder. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Dit kun je eenvoudig doen met een afvalscheidingsprullenbak. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Afvalkalender gemeente Vlaardingen 2022

De afvalkalender van de gemeente Vlaardingen vind je op:

Milieustraat gemeente Vlaardingen

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Vlaardingen?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Vlaardingen. Het adres van de milieustraat Vlaardingen is
  • Irado Milieustraat Vlaardingen, Kreekweg 76, 3133 AZ Vlaardingen

Grofvuil gemeente Vlaardingen

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Vlaardingen rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Vlaardingen

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.