Afvalkalender gemeente Vlieland

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Vlieland bekijken? Vlieland ligt in de provincie  Friesland en heeft ongeveer 1.161 inwoners. Het afval in Vlieland wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Vlieland

In de gemeente Vlieland wordt ongeveer 1310 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 0
Papier 173
Glas 153
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 106
Fijn huishoudelijk Restafval 595

Afvalwijzer Vlieland 2021

Afvalwijzer Vlieland bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Vlieland jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Vlieland 2021

De afvalkalender van de gemeente Vlieland vind je op:

Milieustraat gemeente Vlieland

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Vlieland?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Vlieland. Het adres van de milieustraat Vlieland is
  • Gemeentewerf Vlieland, Fortweg 1-A, 8899 CC Oost-Vlieland

Grofvuil gemeente Vlieland

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Vlieland rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Vlieland

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.