Afvalkalender gemeente Vlissingen

Afvalkalender gemeente Vlissingen bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Vlissingen? Op de afvalkalender van gemeente Vlissingen vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Vlissingen. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Vlissingen wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Vlissingen de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Vlissingen.
Afvalkalender gemeente Vlissingen

Afvalkalender Vlissingen

Afvalkalender gemeente Vlissingen bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Vlissingen kunt vinden? De gemeente Vlissingen ligt in de provincie Zeeland en heeft 44,534 inwoners. De afvalkalender in gemeente Vlissingen wordt verzorgd door ZRD. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Vlissingen.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Vlissingen aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Vlissingen (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Vlissingen.

Over afval in de gemeente Vlissingen

In de gemeente Vlissingen wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 44,534 inwoners in de gemeente Vlissingen bieden jaarlijks ongeveer 614 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 58 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 50 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Vlissingen jaarlijks per persoon 20 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Vlissingen. Daarvan biedt iedere persoon 7 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 37 kilo grof huishoudelijk afval en 274 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Vlissingen gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Vlissingen

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Vlissingen bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Vlissingen vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Vlissingen

In de gemeente Vlissingen betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Vlissingen betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Vlissingen is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €333.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €333.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Vlissingen: €333.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Vlissingen wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Vlissingen.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Vlissingen.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Vlissingen

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Vlissingen.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 58
Papier 50
Glas 20
PMD 7
Grof huishoudelijk Restafval 37
Fijn huishoudelijk Restafval 274

Afvalwijzer gemeente Vlissingen

Afvalwijzer Vlissingen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Vlissingen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 614 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 44,534 inwoners van de gemeente Vlissingen, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Vlissingen

Vlissingen is een niet-diftar gemeente. Een duurzame samenleving wordt steeds belangrijker. Je hebt de term circulaire economie misschien al een keer voorbij horen komen. Dit is in feite een systeem waarbij geen eindige grondstoffen wordt uitgeput. Door het opnieuw gebruiken van reststoffen en recyclen wordt in dit systeem mens en milieu bespaard. Om bij te dragen aan een duurzame maatschappij wordt jouw huisvuil steeds meer gerecycled. Jij kunt hier ook je steentje aan bijdragen door jouw afval thuis al goed te scheiden. Denk hierbij aan plastic, GFT-afval en het restafval apart van elkaar in te leveren. Een goede hulp hierbij is een prullenbak voor afvalscheiding. Deze prullenbak heeft meerdere vakken waardoor jij afval goed gescheiden kunt inzamelen.

Milieustraat gemeente Vlissingen

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Vlissingen brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Vlissingen op onderstaand adres:
  • ZRD Milieustraat Vlissingen, Poortersweg 30, 4382 NR Vlissingen

Volle kliko en extra laten legen?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Vlissingen

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Vlissingen printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van ZRD.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Vlissingen printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Vlissingen

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Vlissingen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Oud papier in Vlissingen

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Vaak zijn er enkele instructies aan verbonden. Zo kun je het beste ervoor kiezen om het papier kleiner te maken zodat het beter past in de ondergrondse container. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden bij veel supermarkten om jouw oud papier in te leveren. In sommige gemeenten wordt er jaarlijks op enkele dagen het oud papier opgehaald. Dit kun je dan op de aangegeven plaatsen aan de straat zetten. Verstandig is het om het papier even te binden met een afbreekbaar touw zodat jouw afval niet rondslingerd in de natuur. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Zeeland

De provincie Zeeland heeft het scheiden van afval hoog in het vaandel staan. Binnen de provincie zijn er meerdere initiatieven opgezet om het scheiden van afval te bevorderen. Een van de meest interessante initiatieven is het inzetten van een systeem van bron- en gft-scheiding. Hierbij wordt het huishoudelijk afval gescheiden in diverse categorieën. Hierbij kun je denken aan restafval, papier, plastic, metalen, GFT en PMD afval. Na het scheiden van dit afval worden deze op een duurzame manier verwekt of gerecycled. Er worden vanuit de provincie diverse educatieve programma’s opgesteld om de inwoners te informeren. Over het algemeen is er in Zeeland een groeiende focus op duurzame afvalverwerking en afvalreductie. Dit wordt bereikt door middel van innovatie, educatie en samenwerking tussen gemeenten, bedrijven en inwoners. Door het scheiden van afval, kan er meer afval worden gerecycled en kan er een bijdrage worden geleverd aan een duurzamere toekomst. 

Afvalkalender Vlissingen in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Vlissingen:
  • In de gemeente Vlissingen wordt de afvalkalender verzorgd door ZRD.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 614 kilo huisvuil ingezameld door de 44,534 inwoners in Vlissingen.
  • In de gemeente Vlissingen wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Vlissingen zijn €333,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Vlissingen gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Vlissingen?

De afvalkalender van de gemeente Vlissingen vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Vlissingen?

Als je container in de gemeente Vlissingen niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Vlissingen of met de afvalverwerker: ZRD

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Vlissingen kun je dan contact opnemen met de gemeente Vlissingen. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (ZRD) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Vlissingen?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Vlissingen een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Vlissingen als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Vlissingen?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Vlissingen: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Vlissingen. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *