Afvalkalender gemeente Voerendaal

Afvalkalender gemeente Voerendaal bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Voerendaal? Op de afvalkalender van gemeente Voerendaal vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Voerendaal. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Voerendaal wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Voerendaal de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Voerendaal.
Afvalkalender gemeente Voerendaal

Afvalkalender Voerendaal

Afvalkalender gemeente Voerendaal bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Voerendaal kunt vinden? De gemeente Voerendaal ligt in de provincie Limburg en heeft 12,408 inwoners. De afvalkalender in gemeente Voerendaal wordt verzorgd door rd4. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Voerendaal.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Voerendaal aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Voerendaal (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Voerendaal.

Over afval in de gemeente Voerendaal

In de gemeente Voerendaal wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 12,408 inwoners in de gemeente Voerendaal bieden jaarlijks ongeveer 477 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 139 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 62 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Voerendaal jaarlijks per persoon 24 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Voerendaal. Daarvan biedt iedere persoon 29 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 16 kilo grof huishoudelijk afval en 115 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Voerendaal gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Voerendaal

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Voerendaal bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Voerendaal vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Voerendaal

In de gemeente Voerendaal betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Voerendaal betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Voerendaal is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €227.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €286.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Voerendaal: €267.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Voerendaal wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Voerendaal.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Voerendaal.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Voerendaal

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Voerendaal.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 139
Papier 62
Glas 24
PMD 29
Grof huishoudelijk Restafval 16
Fijn huishoudelijk Restafval 115

Afvalwijzer gemeente Voerendaal

Afvalwijzer Voerendaal bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Voerendaal jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 477 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 12,408 inwoners van de gemeente Voerendaal, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Voerendaal

Voerendaal is een diftar gemeente. Een duurzame samenleving wordt steeds belangrijker. Je hebt de term circulaire economie misschien al een keer voorbij horen komen. Dit is in feite een systeem waarbij geen eindige grondstoffen wordt uitgeput. Door het opnieuw gebruiken van reststoffen en recyclen wordt in dit systeem mens en milieu bespaard. Om bij te dragen aan een duurzame maatschappij wordt jouw huisvuil steeds meer gerecycled. Jij kunt hier ook je steentje aan bijdragen door jouw afval thuis al goed te scheiden. Denk hierbij aan plastic, GFT-afval en het restafval apart van elkaar in te leveren. Een goede hulp hierbij is een prullenbak voor afvalscheiding. Deze prullenbak heeft meerdere vakken waardoor jij afval goed gescheiden kunt inzamelen.

Milieustraat gemeente Voerendaal

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Voerendaal brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Voerendaal op onderstaand adres:
  • Rd4-milieupark Heerlen, Huisbergerstraat 250, 6413 VR Heerlen

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Voerendaal

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Voerendaal printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van rd4.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Voerendaal printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Voerendaal

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Voerendaal

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Oud papier in Voerendaal

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Limburg

Woon jij in de provincie Limburg? Inwoners van de provincie Limburg hebben diverse mogelijkheden om hun afval weg te gooien. Zo werken sommige gemeenten met het DIFTAR systeem en andere werken met een vast tarief. DIFTAR staat voor gedifferentieerde tarieven, dit betekent kortweg; hoe meer afval je produceert hoe meer je betaalt. In de provincie Limburg wordt er nauw samengewerkt met de diverse gemeenten om een zo duurzaam mogelijk beleid te maken op afvalverwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op kosten van het afval. Door op een juiste manier jouw afval te scheiden beperk je de kosten voor het restafval. Denk hierbij aan het apart houden van plastic, glas en GFT afval. 

Afvalkalender Voerendaal in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Voerendaal:
  • In de gemeente Voerendaal wordt de afvalkalender verzorgd door rd4.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 477 kilo huisvuil ingezameld door de 12,408 inwoners in Voerendaal.
  • In de gemeente Voerendaal wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Voerendaal zijn €267,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Voerendaal gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Voerendaal?

De afvalkalender van de gemeente Voerendaal vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Voerendaal?

Als je container in de gemeente Voerendaal niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Voerendaal of met de afvalverwerker: rd4

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Voerendaal kun je dan contact opnemen met de gemeente Voerendaal. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (rd4) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Voerendaal?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Voerendaal een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Voerendaal als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Voerendaal?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Voerendaal: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Voerendaal. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *