Afvalkalender gemeente Voerendaal

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Voerendaal bekijken? Voerendaal ligt in de provincie  Limburg en heeft ongeveer 12.491 inwoners. Het afval in Voerendaal wordt verzorgd door rd4.

Afvalkalender gemeente Voerendaal

In de gemeente Voerendaal wordt ongeveer 477 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 139
Papier 62
Glas 24
PMD 29
Grof huishoudelijk Restafval 16
Fijn huishoudelijk Restafval 115

Afvalwijzer Voerendaal 2022

Afvalwijzer Voerendaal bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Voerendaal jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Voerendaal 2022

De afvalkalender van de gemeente Voerendaal vind je op:

Milieustraat gemeente Voerendaal

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Voerendaal?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Voerendaal. Het adres van de milieustraat Voerendaal is
  • Rd4-milieupark Heerlen, Huisbergerstraat 250, 6413 VR Heerlen

Grofvuil gemeente Voerendaal

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Voerendaal rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Voerendaal

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.