Afvalkalender gemeente Waalwijk

Afvalkalender gemeente Waalwijk bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Waalwijk? Op de afvalkalender van gemeente Waalwijk vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Waalwijk. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Waalwijk wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Waalwijk de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Waalwijk.
Afvalkalender gemeente Waalwijk

Afvalkalender Waalwijk

Afvalkalender gemeente Waalwijk bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Waalwijk kunt vinden? De gemeente Waalwijk ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 49,325 inwoners. De afvalkalender in gemeente Waalwijk wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Waalwijk.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Waalwijk aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Waalwijk (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Waalwijk.

Over afval in de gemeente Waalwijk

In de gemeente Waalwijk wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 49,325 inwoners in de gemeente Waalwijk bieden jaarlijks ongeveer 406 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 42 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 50 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Waalwijk jaarlijks per persoon 21 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Waalwijk. Daarvan biedt iedere persoon 23.9 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 13 kilo grof huishoudelijk afval en 92 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Waalwijk gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Waalwijk

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Waalwijk bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Waalwijk vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Waalwijk

In de gemeente Waalwijk betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Waalwijk betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Waalwijk is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €169.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €228.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Waalwijk: €207.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Waalwijk wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Waalwijk.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Waalwijk.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Waalwijk

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Waalwijk.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 42
Papier 50
Glas 21
PMD 23.9
Grof huishoudelijk Restafval 13
Fijn huishoudelijk Restafval 92

Afvalwijzer gemeente Waalwijk

Afvalwijzer Waalwijk bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Waalwijk jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 406 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 49,325 inwoners van de gemeente Waalwijk, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Waalwijk

Waalwijk is een niet-diftar gemeente. Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit draagt bij aan een duurzamer beleid. Dit kan de gemeente doen op verschillende manieren. Zo kun je denken aan enerzijds de mensen motiveren door informatieve campagnes rondom het scheiden van afval. Anderzijds, kunnen gemeenten ervoor kiezen om het inleveren van restafval steeds duurder te maken. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Bij veel supermarkten kun je tegenwoordig al jouw gescheiden afval kwijt. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar deze? Je kunt eenvoudig beginnen met een afvalscheidingsprullenbak. Op deze manier draag jij jouw steentje bij en scheelt het in jouw portemonnee.

Milieustraat gemeente Waalwijk

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Waalwijk brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Waalwijk op onderstaand adres:
  • Milieustraat Waalwijk, Weteringweg 29, 5144 EJ Waalwijk

Niet geleegd, extra container of container vol?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Waalwijk

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Waalwijk printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Waalwijk printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Waalwijk

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Waalwijk

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Oud papier in Waalwijk

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Waalwijk in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Waalwijk:
  • In de gemeente Waalwijk wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 406 kilo huisvuil ingezameld door de 49,325 inwoners in Waalwijk.
  • In de gemeente Waalwijk wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Waalwijk zijn €207,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Waalwijk gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Waalwijk?

De afvalkalender van de gemeente Waalwijk vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Waalwijk?

Als je container in de gemeente Waalwijk niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Waalwijk of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Waalwijk kun je dan contact opnemen met de gemeente Waalwijk. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Waalwijk?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Waalwijk een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Waalwijk als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Waalwijk?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Waalwijk: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Waalwijk. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

3 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Waalwijk”

  1. Beste Kees Snoeren,

   Bovenaan de pagina staat een inhoudsopgave. Met één klik ben je direct bij de afvalkalender 2024 van de gemeente Waalwijk.

   Mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *