Afvalkalender gemeente Waddinxveen

Afvalkalender gemeente Waddinxveen bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Waddinxveen? Op de afvalkalender van gemeente Waddinxveen vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Waddinxveen. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Waddinxveen wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Waddinxveen de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Waddinxveen.
Afvalkalender gemeente Waddinxveen

Afvalkalender Waddinxveen

Afvalkalender gemeente Waddinxveen bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Waddinxveen kunt vinden? De gemeente Waddinxveen ligt in de provincie Zuid-Holland en heeft 31,382 inwoners. De afvalkalender in gemeente Waddinxveen wordt verzorgd door Cyclus. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Waddinxveen.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Waddinxveen aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Waddinxveen (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Waddinxveen.

Over afval in de gemeente Waddinxveen

In de gemeente Waddinxveen wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 31,382 inwoners in de gemeente Waddinxveen bieden jaarlijks ongeveer 446 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 106 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 51 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Waddinxveen jaarlijks per persoon 20 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Waddinxveen. Daarvan biedt iedere persoon 33 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 24 kilo grof huishoudelijk afval en 108 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Waddinxveen gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Waddinxveen

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Waddinxveen bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Waddinxveen vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Waddinxveen

In de gemeente Waddinxveen betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Waddinxveen betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Waddinxveen is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €318.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €363.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Waddinxveen: €350.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Waddinxveen wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Waddinxveen.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Waddinxveen.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Waddinxveen

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Waddinxveen.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 106
Papier 51
Glas 20
PMD 33
Grof huishoudelijk Restafval 24
Fijn huishoudelijk Restafval 108

Afvalwijzer gemeente Waddinxveen

Afvalwijzer Waddinxveen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Waddinxveen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 446 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 31,382 inwoners van de gemeente Waddinxveen, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Waddinxveen

Waddinxveen is een diftar gemeente. Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit draagt bij aan een duurzamer beleid. Dit kan de gemeente doen op verschillende manieren. Zo kun je denken aan enerzijds de mensen motiveren door informatieve campagnes rondom het scheiden van afval. Anderzijds, kunnen gemeenten ervoor kiezen om het inleveren van restafval steeds duurder te maken. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Bij veel supermarkten kun je tegenwoordig al jouw gescheiden afval kwijt. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar deze? Je kunt eenvoudig beginnen met een afvalscheidingsprullenbak. Op deze manier draag jij jouw steentje bij en scheelt het in jouw portemonnee.

Milieustraat gemeente Waddinxveen

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Waddinxveen brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Waddinxveen op onderstaand adres:
  • Afvalbrengstation Waddinxveen, Zuidelijke Rondweg 250

Container vol? Extra lediging aanvragen?

Een volle container is natuurlijk iets waar niemand op staat te wachten. Daarom kun je bij de gemeente ook een extra leging van je container aanvragen. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden. Het is daarom verstandiger om je afval zelf naar de vuilstort of de milieustraat van jouw gemeente te brengen. Maak je gebruik van een ondergrondse container bij jou in de buurt? Als de ondergrondse container vol is dan kun je ook contact opnemen met jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Dit is gratis. Vind je jouw container te klein? Dan kun je contact opnemen met de gemeente om een aanvraag te doen voor een grotere container. Let op: het beleid hiervoor verschilt per gemeente. Je mag afval nooit zomaar naast de container zetten. Hier kun je een boete voor krijgen. Zwerfafval is natuurlijk iets wat niemand wil.

Papieren afvalkalender gemeente Waddinxveen

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Waddinxveen printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Cyclus.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Waddinxveen printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Waddinxveen

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Waddinxveen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Oud papier in Waddinxveen

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Zuid-Holland

Binnen de provincie Zuid-Holland zijn er diverse duurzame initiatieven die zich richten op het reduceren van afval, recycling, hergebruik en afvalverbranding. De gemeente informeert haar inwoners hierover middels de afvalkalender. Zo wordt er nauw samengewerkt met de lokale gemeenten en bedrijven om op een duurzame wijze het afval af te kunnen voeren. Ook zijn er diverse initiatieven waarbij de afvalverwerking wordt gebruikt voor energieopwekking. In Nederland produceren we jaarlijks per persoon ongeveer 490 kg afval per jaar.  Ongeveer een half % van al dit afval kan niet worden gescheiden, gerecycled of worden verbrand. Dit afval belandt dan op de stortplaats. Er zijn in de provincie Zuid-Holland elf stortplaatsen. De provincie houdt toezicht op de nazorg van afval en baggerstortplaatsen. Zij zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van nadelige effecten aan het milieu. 

Afvalkalender Waddinxveen in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Waddinxveen:
  • In de gemeente Waddinxveen wordt de afvalkalender verzorgd door Cyclus.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 446 kilo huisvuil ingezameld door de 31,382 inwoners in Waddinxveen.
  • In de gemeente Waddinxveen wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Waddinxveen zijn €350,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Waddinxveen gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Waddinxveen?

De afvalkalender van de gemeente Waddinxveen vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Waddinxveen?

Als je container in de gemeente Waddinxveen niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Waddinxveen of met de afvalverwerker: Cyclus

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Waddinxveen kun je dan contact opnemen met de gemeente Waddinxveen. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Cyclus) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Waddinxveen?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Waddinxveen een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Waddinxveen als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Waddinxveen?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Waddinxveen: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Waddinxveen. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *