Afvalkalender gemeente Waterland

Afvalkalender gemeente Waterland bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Waterland? Op de afvalkalender van gemeente Waterland vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Waterland. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Waterland wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Waterland de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Waterland.
Afvalkalender gemeente Waterland

Afvalkalender Waterland

Afvalkalender gemeente Waterland bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Waterland kunt vinden? De gemeente Waterland ligt in de provincie Noord-Holland en heeft 17,308 inwoners. De afvalkalender in gemeente Waterland wordt verzorgd door Remondis. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Waterland.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Waterland aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Waterland (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Waterland.

Over afval in de gemeente Waterland

In de gemeente Waterland wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 17,308 inwoners in de gemeente Waterland bieden jaarlijks ongeveer 596 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 104 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 54 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Waterland jaarlijks per persoon 21 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Waterland. Daarvan biedt iedere persoon 26.2 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 38 kilo grof huishoudelijk afval en 196 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Waterland gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Waterland

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Waterland bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Waterland vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Waterland

In de gemeente Waterland betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Waterland betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Waterland is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €180.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €294.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Waterland: €258.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Waterland wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Waterland.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Waterland.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Waterland

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Waterland.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 104
Papier 54
Glas 21
PMD 26.2
Grof huishoudelijk Restafval 38
Fijn huishoudelijk Restafval 196

Afvalwijzer gemeente Waterland

Afvalwijzer Waterland bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Waterland jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 596 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 17,308 inwoners van de gemeente Waterland, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Waterland

Waterland is een niet-diftar gemeente. Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit draagt bij aan een duurzamer beleid. Dit kan de gemeente doen op verschillende manieren. Zo kun je denken aan enerzijds de mensen motiveren door informatieve campagnes rondom het scheiden van afval. Anderzijds, kunnen gemeenten ervoor kiezen om het inleveren van restafval steeds duurder te maken. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Bij veel supermarkten kun je tegenwoordig al jouw gescheiden afval kwijt. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar deze? Je kunt eenvoudig beginnen met een afvalscheidingsprullenbak. Op deze manier draag jij jouw steentje bij en scheelt het in jouw portemonnee.

Milieustraat gemeente Waterland

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Waterland brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Waterland op onderstaand adres:
  • Milieustraat Waterland, Van IJsendijkstraat 186, 1442 LC Purmerend

Volle kliko en extra laten legen?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Waterland

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Waterland printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Remondis.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Waterland printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Waterland

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Waterland

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Oud papier in Waterland

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland wordt er samengewerkt met de gemeenten om een goed beleid te voeren rondom afvalverwerking. In principe ligt de verantwoordelijkheid voor het afvoeren van huishoudelijk afval bij de gemeenten. Zij vertrekken jaarlijks de afvalkalender. Maar in de provincie worden de (milieu)vergunningen verstrekt en gekeken naar een goed en duurzaam beleid. In Nederland wordt op dit moment ca 60% van al het afval gescheiden. De doelstelling is om dit uit te breiden naar 75%.  Op deze manier belandt er minder afval op de stortplaats. Want het afval dat niet gescheiden, verbrand of gerecycled kan worden belandt op een stortplaats binnen de provincie. In de provincie Noord-Holland zijn nog drie actieve stortplaatsen en een baggerstortplaats. Daarnaast zijn er nog drie oude stortplaatsen welke nog een milieuvergunning hebben. Op deze plaatsen wordt het afval op een verantwoorde en zo duurzaam mogelijke manier opgeslagen. 

Afvalkalender Waterland in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Waterland:
  • In de gemeente Waterland wordt de afvalkalender verzorgd door Remondis.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 596 kilo huisvuil ingezameld door de 17,308 inwoners in Waterland.
  • In de gemeente Waterland wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Waterland zijn €258,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Waterland gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Waterland?

De afvalkalender van de gemeente Waterland vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Waterland?

Als je container in de gemeente Waterland niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Waterland of met de afvalverwerker: Remondis

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Waterland kun je dan contact opnemen met de gemeente Waterland. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Remondis) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Waterland?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Waterland een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Waterland als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Waterland?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Waterland: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Waterland. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *