Afvalkalender gemeente Weert

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Weert bekijken? Weert ligt in de provincie  Limburg en heeft ongeveer 50.185 inwoners. Het afval in Weert wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Weert

In de gemeente Weert wordt ongeveer 600 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 63
Papier 40
Glas 23
PMD 9,3
Grof huishoudelijk Restafval 32
Fijn huishoudelijk Restafval 203

Afvalwijzer Weert 2022

Afvalwijzer Weert bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Weert jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Weert 2022

De afvalkalender van de gemeente Weert vind je op:

Milieustraat gemeente Weert

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Weert?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Weert. Het adres van de milieustraat Weert is
  • Gemeentewerf/Milieustraat Weert, Graafschap Hornelaan 207 / 209, 6001 AC Weert

Grofvuil gemeente Weert

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Weert rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Weert

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.