Afvalkalender gemeente Weert

Afvalkalender gemeente Weert bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Weert? Op de afvalkalender van gemeente Weert vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Weert. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Weert wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Weert de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Weert.

Afvalkalender gemeente Weert

Afvalkalender Weert

Afvalkalender gemeente Weert bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Weert kunt vinden? De gemeente Weert ligt in de provincie Limburg en heeft 50,362 inwoners. De afvalkalender in gemeente Weert wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:

  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Weert.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Weert aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Weert (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Weert.

Over afval in de gemeente Weert

In de gemeente Weert wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 50,362 inwoners in de gemeente Weert bieden jaarlijks ongeveer 600 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 63 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 40 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Weert jaarlijks per persoon 23 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Weert. Daarvan biedt iedere persoon 9.3 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 32 kilo grof huishoudelijk afval en 203 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Weert gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Weert

De afval ophaaldagen van de gemeente weer vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Weert

In de gemeente Weert betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Weert betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Weert is:

 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €258.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €308.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Weert: €289.

De afvalstoffenheffing in de gemeente Weert wordt onder andere gebruikt voor:

  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Weert.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Weert.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Weert

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Weert.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 63
Papier 40
Glas 23
PMD 9.3
Grof huishoudelijk Restafval 32
Fijn huishoudelijk Restafval 203

Afvalwijzer gemeente Weert

Afvalwijzer Weert bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Weert jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 600 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 50,362 inwoners van de gemeente Weert, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Weert

Weert is een niet-diftar gemeente.

Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit draagt bij aan een duurzamer beleid. Dit kan de gemeente doen op verschillende manieren. Zo kun je denken aan enerzijds de mensen motiveren door informatieve campagnes rondom het scheiden van afval. Anderzijds, kunnen gemeenten ervoor kiezen om het inleveren van restafval steeds duurder te maken. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Bij veel supermarkten kun je tegenwoordig al jouw gescheiden afval kwijt. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar deze? Je kunt eenvoudig beginnen met een afvalscheidingsprullenbak. Op deze manier draag jij jouw steentje bij en scheelt het in jouw portemonnee.

Milieustraat gemeente Weert

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Weert brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Weert op onderstaand adres:

  • Gemeentewerf/Milieustraat Weert, Graafschap Hornelaan 207 / 209, 6001 AC Weert

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Weert

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Weert printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:

 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Weert printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Weert

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Weert

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Oud papier in Weert

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen. Oud papier wordt verwerkt door een speciale afvalverwerker. Zij maken “pulp” van oud papier en karton. Van dit pulp worden vervolgens weer nieuwe producten gemaakt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tissues en verpakkingsmateriaal voor alledaagse producten. Hierom wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Jij kunt hieraan jouw steentje bijdragen. Door het apart te houden van papier en dit op de juiste plaatsen in televeren. Op de site van jouw gemeente of afvalverwerker kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.

Afvalbeleid in de provincie Limburg

Woon jij in de provincie Limburg? Inwoners van de provincie Limburg hebben diverse mogelijkheden om hun afval weg te gooien. Zo werken sommige gemeenten met het DIFTAR systeem en andere werken met een vast tarief. DIFTAR staat voor gedifferentieerde tarieven, dit betekent kortweg; hoe meer afval je produceert hoe meer je betaalt. In de provincie Limburg wordt er nauw samengewerkt met de diverse gemeenten om een zo duurzaam mogelijk beleid te maken op afvalverwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op kosten van het afval. Door op een juiste manier jouw afval te scheiden beperk je de kosten voor het restafval. Denk hierbij aan het apart houden van plastic, glas en GFT afval. 

Afvalkalender Weert in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Weert:

  • In de gemeente Weert wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.

  • Er wordt jaarlijks ongeveer 600 kilo huisvuil ingezameld door de 50,362 inwoners in Weert.

  • In de gemeente Weert wordt geen gebruik van diftar.

  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Weert zijn €289,-

  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Weert gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Weert?

De afvalkalender van de gemeente Weert vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Weert?

Als je container in de gemeente Weert niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Weert of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Weert kun je dan contact opnemen met de gemeente Weert. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Weert?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Weert een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Weert als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Weert?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Weert:
1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg.
2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg.
3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd.
4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Weert.
5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Weert”

  1. Beste Marco Hekers,

   In de gemeente Weert wordt afval, helaas, niet individueel opgehaald aan huis door de gemeente of het afvalverwerkingsbedrijf. U kunt wel (tegen betaling) afval ophaalbedrijven benaderen. Daarnaast kunt u het oude matras natuurlijk naar de milieustraat in Weert brengen.

   Met vriendelijke groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *