Afvalkalender gemeente West Betuwe

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente West Betuwe bekijken? West Betuwe ligt in de provincie  Gelderland en heeft ongeveer 51.233 inwoners. Het afval in West Betuwe wordt verzorgd door AVRI.

Afvalkalender gemeente West Betuwe

In de gemeente West Betuwe wordt ongeveer 486 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 155
Papier 58
Glas 21
PMD 22,3
Grof huishoudelijk Restafval 18
Fijn huishoudelijk Restafval 114

Afvalwijzer West Betuwe 2022

Afvalwijzer West Betuwe bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van West Betuwe jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente West Betuwe 2022

De afvalkalender van de gemeente West Betuwe vind je op:

Milieustraat gemeente West Betuwe

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in West Betuwe?  Dit kan je doen bij de vuilstort in West Betuwe. Het adres van de milieustraat West Betuwe is
  • Avri Milieustraat Tiel, 10, De Riemsdijk 8, 4004 LC Tiel

Grofvuil gemeente West Betuwe

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen West Betuwe rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente West Betuwe

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.