Afvalkalender gemeente West Maas en Waal

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente West Maas en Waal bekijken? West Maas en Waal ligt in de provincie  Gelderland en heeft ongeveer 19.358 inwoners. Het afval in West Maas en Waal wordt verzorgd door AVRI.

Afvalkalender gemeente West Maas en Waal

In de gemeente West Maas en Waal wordt ongeveer 541 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 202
Papier 69
Glas 20
PMD 30,5
Grof huishoudelijk Restafval 18
Fijn huishoudelijk Restafval 105

Afvalwijzer West Maas en Waal 2022

Afvalwijzer West Maas en Waal bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van West Maas en Waal jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente West Maas en Waal 2022

De afvalkalender van de gemeente West Maas en Waal vind je op:

Milieustraat gemeente West Maas en Waal

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in West Maas en Waal?  Dit kan je doen bij de vuilstort in West Maas en Waal. Het adres van de milieustraat West Maas en Waal is
  • Avri Milieustraat Tiel, 10, De Riemsdijk 8, 4004 LC Tiel

Grofvuil gemeente West Maas en Waal

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen West Maas en Waal rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente West Maas en Waal

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.