Afvalkalender gemeente West Maas en Waal

Afvalkalender gemeente West Maas en Waal bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente West Maas en Waal? Op de afvalkalender van gemeente West Maas en Waal vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente West Maas en Waal. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente West Maas en Waal wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente West Maas en Waal de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente West Maas en Waal.
Afvalkalender gemeente West Maas en Waal

Afvalkalender West Maas en Waal

Afvalkalender gemeente West Maas en Waal bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente West Maas en Waal kunt vinden? De gemeente West Maas en Waal ligt in de provincie Gelderland en heeft 19,674 inwoners. De afvalkalender in gemeente West Maas en Waal wordt verzorgd door AVRI. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente West Maas en Waal.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente West Maas en Waal aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente West Maas en Waal (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente West Maas en Waal.

Over afval in de gemeente West Maas en Waal

In de gemeente West Maas en Waal wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 19,674 inwoners in de gemeente West Maas en Waal bieden jaarlijks ongeveer 541 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 202 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 69 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente West Maas en Waal jaarlijks per persoon 20 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente West Maas en Waal. Daarvan biedt iedere persoon 30.5 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 18 kilo grof huishoudelijk afval en 105 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in West Maas en Waal gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 West Maas en Waal

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente West Maas en Waal bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente West Maas en Waal vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente West Maas en Waal

In de gemeente West Maas en Waal betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente West Maas en Waal betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente West Maas en Waal is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €291.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €313.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in West Maas en Waal: €307.
De afvalstoffenheffing in de gemeente West Maas en Waal wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat West Maas en Waal.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in West Maas en Waal.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente West Maas en Waal

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente West Maas en Waal.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 202
Papier 69
Glas 20
PMD 30.5
Grof huishoudelijk Restafval 18
Fijn huishoudelijk Restafval 105

Afvalwijzer gemeente West Maas en Waal

Afvalwijzer West Maas en Waal bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van West Maas en Waal jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 541 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 19,674 inwoners van de gemeente West Maas en Waal, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente West Maas en Waal

West Maas en Waal is een diftar gemeente. Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit draagt bij aan een duurzamer beleid. Dit kan de gemeente doen op verschillende manieren. Zo kun je denken aan enerzijds de mensen motiveren door informatieve campagnes rondom het scheiden van afval. Anderzijds, kunnen gemeenten ervoor kiezen om het inleveren van restafval steeds duurder te maken. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Bij veel supermarkten kun je tegenwoordig al jouw gescheiden afval kwijt. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar deze? Je kunt eenvoudig beginnen met een afvalscheidingsprullenbak. Op deze manier draag jij jouw steentje bij en scheelt het in jouw portemonnee.

Milieustraat gemeente West Maas en Waal

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente West Maas en Waal brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente West Maas en Waal op onderstaand adres:
  • Avri Milieustraat Tiel, 10, De Riemsdijk 8, 4004 LC Tiel

Niet geleegd, extra container of container vol?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente West Maas en Waal

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente West Maas en Waal printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van AVRI.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente West Maas en Waal printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente West Maas en Waal

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender West Maas en Waal

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Oud papier in West Maas en Waal

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Gelderland

De provincie Gelderland net als sommige andere provincies als doelstelling om in 2030 een circulaire economie te bereiken. Om deze doelstelling te bereiken zijn er diverse initiatieven opgericht. Dit heeft als doel om het afval te verminderen, hergebruiken  en recyclen. Er wordt gefocust op afvalvermindering door middel van educatie, campagnes en het aanbieden van hulpmiddelen zoals afvalcoaches. Hierdoor worden inwoners aangespoord om minder afval te produceren en hergebruik te stimuleren. Door afval te scheiden, zoals restafval, papier, plastic, metalen en GFT, wordt het mogelijk om afval efficiënter te verwerken en te recyclen. In Nederland wordt er jaarlijks zo’n 490 kg. afval per inwoner geproduceerd. Hiervan wordt gemiddeld 60% gescheiden ingeleverd. De Nederlandse overheid heeft als doel om dit te verhogen naar 75%. De provincie Gelderland heeft een recyclingpercentage van 75% en loopt hiermee voor op het doel van 2030. Er worden ook innovatieve technologieën onderzocht en toegepast.

Afvalkalender West Maas en Waal in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender West Maas en Waal:
  • In de gemeente West Maas en Waal wordt de afvalkalender verzorgd door AVRI.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 541 kilo huisvuil ingezameld door de 19,674 inwoners in West Maas en Waal.
  • In de gemeente West Maas en Waal wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente West Maas en Waal zijn €307,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in West Maas en Waal gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente West Maas en Waal?

De afvalkalender van de gemeente West Maas en Waal vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in West Maas en Waal?

Als je container in de gemeente West Maas en Waal niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente West Maas en Waal of met de afvalverwerker: AVRI

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente West Maas en Waal kun je dan contact opnemen met de gemeente West Maas en Waal. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (AVRI) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in West Maas en Waal?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente West Maas en Waal een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente West Maas en Waal als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in West Maas en Waal?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente West Maas en Waal: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente West Maas en Waal. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *