Afvalkalender gemeente Westerkwartier

Afvalkalender gemeente Westerkwartier bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Westerkwartier? Op de afvalkalender van gemeente Westerkwartier vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Westerkwartier. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Westerkwartier wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Westerkwartier de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Westerkwartier.
Afvalkalender gemeente Westerkwartier

Afvalkalender Westerkwartier

Afvalkalender gemeente Westerkwartier bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Westerkwartier kunt vinden? De gemeente Westerkwartier ligt in de provincie Groningen en heeft 64,345 inwoners. De afvalkalender in gemeente Westerkwartier wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Westerkwartier.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Westerkwartier aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Westerkwartier (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Westerkwartier.

Over afval in de gemeente Westerkwartier

In de gemeente Westerkwartier wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 64,345 inwoners in de gemeente Westerkwartier bieden jaarlijks ongeveer 378 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 59 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 50 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Westerkwartier jaarlijks per persoon 26 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Westerkwartier. Daarvan biedt iedere persoon 32 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 1 kilo grof huishoudelijk afval en 112 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Westerkwartier gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Westerkwartier

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Westerkwartier bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Westerkwartier vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Westerkwartier

In de gemeente Westerkwartier betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Westerkwartier betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Westerkwartier is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €100.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €373.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Westerkwartier: €337.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Westerkwartier wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Westerkwartier.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Westerkwartier.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Westerkwartier

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Westerkwartier.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 59
Papier 50
Glas 26
PMD 32
Grof huishoudelijk Restafval 1
Fijn huishoudelijk Restafval 112

Afvalwijzer gemeente Westerkwartier

Afvalwijzer Westerkwartier bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Westerkwartier jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 378 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 64,345 inwoners van de gemeente Westerkwartier, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Westerkwartier

Westerkwartier is een diftar gemeente. Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit draagt bij aan een duurzamer beleid. Dit kan de gemeente doen op verschillende manieren. Zo kun je denken aan enerzijds de mensen motiveren door informatieve campagnes rondom het scheiden van afval. Anderzijds, kunnen gemeenten ervoor kiezen om het inleveren van restafval steeds duurder te maken. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Bij veel supermarkten kun je tegenwoordig al jouw gescheiden afval kwijt. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar deze? Je kunt eenvoudig beginnen met een afvalscheidingsprullenbak. Op deze manier draag jij jouw steentje bij en scheelt het in jouw portemonnee.

Milieustraat gemeente Westerkwartier

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Westerkwartier brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Westerkwartier op onderstaand adres:
  • Milieustraat Tweemat, Tweemat 7 in Grootegast

Container vol? Extra lediging aanvragen?

Een volle container is natuurlijk iets waar niemand op staat te wachten. Daarom kun je bij de gemeente ook een extra leging van je container aanvragen. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden. Het is daarom verstandiger om je afval zelf naar de vuilstort of de milieustraat van jouw gemeente te brengen. Maak je gebruik van een ondergrondse container bij jou in de buurt? Als de ondergrondse container vol is dan kun je ook contact opnemen met jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Dit is gratis. Vind je jouw container te klein? Dan kun je contact opnemen met de gemeente om een aanvraag te doen voor een grotere container. Let op: het beleid hiervoor verschilt per gemeente. Je mag afval nooit zomaar naast de container zetten. Hier kun je een boete voor krijgen. Zwerfafval is natuurlijk iets wat niemand wil.

Papieren afvalkalender gemeente Westerkwartier

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Westerkwartier printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Westerkwartier printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Westerkwartier

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Westerkwartier

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Oud papier in Westerkwartier

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Groningen

De provincie Groningen heeft diverse duurzame maatregelen genomen op het gebied van afvalverwerking. Deze duurzame maatregelen komen vanuit een doelstelling die de overheid heeft afgegeven. Op dit moment produceren wij gemiddeld 490 kg per persoon per jaar aan afval. Ongeveer 60% van dit afval wordt gescheiden aangeboden. De overheid wilt dit percentage ophogen tot 75% en het totaal aangeboden afval verminderen. Een van de belangrijkste maatregelen is de vermindering van het hoeveelheid afval door middel van afvalpreventie en hergebruik. Hierbij worden inwoners gestimuleerd om minder afval te produceren en producten langer te gebruiken. Hierbij wordt in sommige gemeenten gebruik gemaakt van het DIFTAR systeem. Dit staat voor gedifferentieerde tarieven. Kortweg betekent dit hoe minder afval je aanbied hoe minder je zult moeten betalen. Op deze manier hoopt de gemeente en provincie het afval te reduceren.

Afvalkalender Westerkwartier in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Westerkwartier:
  • In de gemeente Westerkwartier wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 378 kilo huisvuil ingezameld door de 64,345 inwoners in Westerkwartier.
  • In de gemeente Westerkwartier wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Westerkwartier zijn €337,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Westerkwartier gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Westerkwartier?

De afvalkalender van de gemeente Westerkwartier vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Westerkwartier?

Als je container in de gemeente Westerkwartier niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Westerkwartier of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Westerkwartier kun je dan contact opnemen met de gemeente Westerkwartier. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Westerkwartier?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Westerkwartier een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Westerkwartier als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Westerkwartier?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Westerkwartier: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Westerkwartier. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *