Afvalkalender gemeente Westerveld

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Westerveld bekijken? Westerveld ligt in de provincie  Drenthe en heeft ongeveer 19.458 inwoners. Het afval in Westerveld wordt verzorgd door ROVA.

Afvalkalender gemeente Westerveld

In de gemeente Westerveld wordt ongeveer 716 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 227
Papier 89
Glas 23
PMD 42
Grof huishoudelijk Restafval 23
Fijn huishoudelijk Restafval 163

Afvalwijzer Westerveld 2022

Afvalwijzer Westerveld bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Westerveld jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Westerveld 2022

De afvalkalender van de gemeente Westerveld vind je op:

Milieustraat gemeente Westerveld

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Westerveld?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Westerveld. Het adres van de milieustraat Westerveld is
  • Milieustraat Westerveld, Oeveraseweg 19, 7971 PA Havelte

Grofvuil gemeente Westerveld

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Westerveld rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Westerveld

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.