Afvalkalender gemeente Westerveld

Afvalkalender gemeente Westerveld bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Westerveld? Op de afvalkalender van gemeente Westerveld vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Westerveld. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Westerveld wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Westerveld de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Westerveld.
Afvalkalender gemeente Westerveld

Afvalkalender Westerveld

Afvalkalender gemeente Westerveld bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Westerveld kunt vinden? De gemeente Westerveld ligt in de provincie Drenthe en heeft 19,844 inwoners. De afvalkalender in gemeente Westerveld wordt verzorgd door ROVA. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Westerveld.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Westerveld aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Westerveld (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Westerveld.

Over afval in de gemeente Westerveld

In de gemeente Westerveld wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 19,844 inwoners in de gemeente Westerveld bieden jaarlijks ongeveer 716 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 227 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 89 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Westerveld jaarlijks per persoon 23 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Westerveld. Daarvan biedt iedere persoon 42 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 23 kilo grof huishoudelijk afval en 163 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Westerveld gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Westerveld

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Westerveld bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Westerveld vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Westerveld

In de gemeente Westerveld betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Westerveld betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Westerveld is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €159.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €239.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Westerveld: €215.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Westerveld wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Westerveld.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Westerveld.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Westerveld

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Westerveld.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 227
Papier 89
Glas 23
PMD 42
Grof huishoudelijk Restafval 23
Fijn huishoudelijk Restafval 163

Afvalwijzer gemeente Westerveld

Afvalwijzer Westerveld bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Westerveld jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 716 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 19,844 inwoners van de gemeente Westerveld, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Westerveld

Westerveld is een niet-diftar gemeente. Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit draagt bij aan een duurzamer beleid. Dit kan de gemeente doen op verschillende manieren. Zo kun je denken aan enerzijds de mensen motiveren door informatieve campagnes rondom het scheiden van afval. Anderzijds, kunnen gemeenten ervoor kiezen om het inleveren van restafval steeds duurder te maken. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Bij veel supermarkten kun je tegenwoordig al jouw gescheiden afval kwijt. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar deze? Je kunt eenvoudig beginnen met een afvalscheidingsprullenbak. Op deze manier draag jij jouw steentje bij en scheelt het in jouw portemonnee.

Milieustraat gemeente Westerveld

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Westerveld brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Westerveld op onderstaand adres:
  • Milieustraat Westerveld, Oeveraseweg 19, 7971 PA Havelte

Volle kliko en extra laten legen?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Westerveld

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Westerveld printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van ROVA.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Westerveld printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Westerveld

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Westerveld

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Oud papier in Westerveld

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Drenthe

Als inwoner van de provincie Drenthe heb je voornamelijk met jouw lokale gemeente te maken als het gaat om afvalverwerking. Binnen de provincie worden er diverse taken uitgevoerd rondom afval. Er wordt beleid gemaakt en afspraken grotere bedrijven zoals afvalverwerkers. Daarnaast is de provincie verantwoordelijk voor het milieubehoud. Het afval wat niet kan worden gescheiden, verbrand of gerecycled wordt afgestort op een stortplaats. Daarnaast zijn er diverse initiatieven om de inwoners te motiveren en te informeren over afvalreductie. Er worden zelfs binnen de gemeenten afvalcoaches ingezet om inwoners bewuster te maken rondom afvalproductie. Verder hanteren sommige gemeente een systeem waarbij je minder betaalt als je minder afval produceert. Dit systeem wordt DIFTAR genoemd. Benieuwd of jouw gemeente gebruik maakt van dit systeem lees dan verder. 

Afvalkalender Westerveld in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Westerveld:
  • In de gemeente Westerveld wordt de afvalkalender verzorgd door ROVA.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 716 kilo huisvuil ingezameld door de 19,844 inwoners in Westerveld.
  • In de gemeente Westerveld wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Westerveld zijn €215,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Westerveld gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Westerveld?

De afvalkalender van de gemeente Westerveld vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Westerveld?

Als je container in de gemeente Westerveld niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Westerveld of met de afvalverwerker: ROVA

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Westerveld kun je dan contact opnemen met de gemeente Westerveld. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (ROVA) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Westerveld?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Westerveld een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Westerveld als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Westerveld?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Westerveld: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Westerveld. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *