Afvalkalender gemeente Westervoort

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Westervoort bekijken? Westervoort ligt in de provincie  Gelderland en heeft ongeveer 14.974 inwoners. Het afval in Westervoort wordt verzorgd door SUEZ.

Afvalkalender gemeente Westervoort

In de gemeente Westervoort wordt ongeveer 493 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 115
Papier 65
Glas 24
PMD 24,4
Grof huishoudelijk Restafval 37
Fijn huishoudelijk Restafval 110

Afvalwijzer Westervoort 2022

Afvalwijzer Westervoort bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Westervoort jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Westervoort 2022

De afvalkalender van de gemeente Westervoort vind je op:

Milieustraat gemeente Westervoort

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Westervoort?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Westervoort. Het adres van de milieustraat Westervoort is
  • Suez Afvalbrengstation Arnhem-Noord, Beijerinckweg 9A, 6827 BN Arnhem

Grofvuil gemeente Westervoort

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Westervoort rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Westervoort

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.