Afvalkalender gemeente Westervoort

Afvalkalender gemeente Westervoort bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Westervoort? Op de afvalkalender van gemeente Westervoort vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Westervoort. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Westervoort wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Westervoort de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Westervoort.
Afvalkalender gemeente Westervoort

Afvalkalender Westervoort

Afvalkalender gemeente Westervoort bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Westervoort kunt vinden? De gemeente Westervoort ligt in de provincie Gelderland en heeft 14,943 inwoners. De afvalkalender in gemeente Westervoort wordt verzorgd door SUEZ. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Westervoort.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Westervoort aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Westervoort (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Westervoort.

Over afval in de gemeente Westervoort

In de gemeente Westervoort wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 14,943 inwoners in de gemeente Westervoort bieden jaarlijks ongeveer 493 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 115 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 65 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Westervoort jaarlijks per persoon 24 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Westervoort. Daarvan biedt iedere persoon 24.4 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 37 kilo grof huishoudelijk afval en 110 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Westervoort gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Westervoort

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Westervoort bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Westervoort vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Westervoort

In de gemeente Westervoort betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Westervoort betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Westervoort is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €191.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €241.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Westervoort: €226.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Westervoort wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Westervoort.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Westervoort.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Westervoort

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Westervoort.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 115
Papier 65
Glas 24
PMD 24.4
Grof huishoudelijk Restafval 37
Fijn huishoudelijk Restafval 110

Afvalwijzer gemeente Westervoort

Afvalwijzer Westervoort bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Westervoort jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 493 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 14,943 inwoners van de gemeente Westervoort, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Westervoort

Westervoort is een niet-diftar gemeente. Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit draagt bij aan een duurzamer beleid. Dit kan de gemeente doen op verschillende manieren. Zo kun je denken aan enerzijds de mensen motiveren door informatieve campagnes rondom het scheiden van afval. Anderzijds, kunnen gemeenten ervoor kiezen om het inleveren van restafval steeds duurder te maken. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Bij veel supermarkten kun je tegenwoordig al jouw gescheiden afval kwijt. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar deze? Je kunt eenvoudig beginnen met een afvalscheidingsprullenbak. Op deze manier draag jij jouw steentje bij en scheelt het in jouw portemonnee.

Milieustraat gemeente Westervoort

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Westervoort brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Westervoort op onderstaand adres:
  • Suez Afvalbrengstation Arnhem-Noord, Beijerinckweg 9A, 6827 BN Arnhem

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Zit de ondergrondse container vol? Dit is erg vervelend. Vaak is het zo dat de container niet vol zit maar verstopt is geraakt doordat er iemand te grote stukken afval heeft afgestort. Hierdoor kan het lijken alsof de ondergrondse container vol zit. Op de ondergrondse container zit vaak een sticker met een telefoonnummer wat je kunt bellen. Je kunt dan een melding maken. Leg nooit afval naast de container. Want hierdoor kan het afval in de natuur rondslingeren en dan krijg je zwerfafval. Daarnaast staat er een boete op wanneer je het afval op een niet juiste manier afstort. Wil je jouw afval toch afstorten? Maak dan een online of telefonische afspraak met jouw gemeente of afvalverwerker. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het afval af te storten naar de milieustraat.  

Papieren afvalkalender gemeente Westervoort

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Westervoort printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van SUEZ.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Westervoort printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Westervoort

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Westervoort

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Oud papier in Westervoort

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Gelderland

De provincie Gelderland net als sommige andere provincies als doelstelling om in 2030 een circulaire economie te bereiken. Om deze doelstelling te bereiken zijn er diverse initiatieven opgericht. Dit heeft als doel om het afval te verminderen, hergebruiken  en recyclen. Er wordt gefocust op afvalvermindering door middel van educatie, campagnes en het aanbieden van hulpmiddelen zoals afvalcoaches. Hierdoor worden inwoners aangespoord om minder afval te produceren en hergebruik te stimuleren. Door afval te scheiden, zoals restafval, papier, plastic, metalen en GFT, wordt het mogelijk om afval efficiënter te verwerken en te recyclen. In Nederland wordt er jaarlijks zo’n 490 kg. afval per inwoner geproduceerd. Hiervan wordt gemiddeld 60% gescheiden ingeleverd. De Nederlandse overheid heeft als doel om dit te verhogen naar 75%. De provincie Gelderland heeft een recyclingpercentage van 75% en loopt hiermee voor op het doel van 2030. Er worden ook innovatieve technologieën onderzocht en toegepast.

Afvalkalender Westervoort in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Westervoort:
  • In de gemeente Westervoort wordt de afvalkalender verzorgd door SUEZ.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 493 kilo huisvuil ingezameld door de 14,943 inwoners in Westervoort.
  • In de gemeente Westervoort wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Westervoort zijn €226,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Westervoort gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Westervoort?

De afvalkalender van de gemeente Westervoort vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Westervoort?

Als je container in de gemeente Westervoort niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Westervoort of met de afvalverwerker: SUEZ

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Westervoort kun je dan contact opnemen met de gemeente Westervoort. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (SUEZ) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Westervoort?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Westervoort een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Westervoort als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Westervoort?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Westervoort: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Westervoort. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Eén gedachte over “Afvalkalender gemeente Westervoort”

 1. de groene container is niet geleegd op Klapstraat 80 te Westervoort op 03-03-2023.
  Ook verderop in de straat staan nog containers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *