Afvalkalender gemeente Westerwolde

Afvalkalender gemeente Westerwolde bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Westerwolde? Op de afvalkalender van gemeente Westerwolde vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Westerwolde. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Westerwolde wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Westerwolde de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Westerwolde.
Afvalkalender gemeente Westerwolde

Afvalkalender Westerwolde

Afvalkalender gemeente Westerwolde bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Westerwolde kunt vinden? De gemeente Westerwolde ligt in de provincie Groningen en heeft 26,701 inwoners. De afvalkalender in gemeente Westerwolde wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Westerwolde.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Westerwolde aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Westerwolde (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Westerwolde.

Over afval in de gemeente Westerwolde

In de gemeente Westerwolde wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 26,701 inwoners in de gemeente Westerwolde bieden jaarlijks ongeveer 669 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 146 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 62 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Westerwolde jaarlijks per persoon 19 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Westerwolde. Daarvan biedt iedere persoon 26.5 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 54 kilo grof huishoudelijk afval en 156 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Westerwolde gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Westerwolde

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Westerwolde bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Westerwolde vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Westerwolde

In de gemeente Westerwolde betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Westerwolde betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Westerwolde is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €100.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €313.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Westerwolde: €308.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Westerwolde wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Westerwolde.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Westerwolde.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Westerwolde

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Westerwolde.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 146
Papier 62
Glas 19
PMD 26.5
Grof huishoudelijk Restafval 54
Fijn huishoudelijk Restafval 156

Afvalwijzer gemeente Westerwolde

Afvalwijzer Westerwolde bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Westerwolde jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 669 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 26,701 inwoners van de gemeente Westerwolde, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Westerwolde

Westerwolde is een niet-diftar gemeente. Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit draagt bij aan een duurzamer beleid. Dit kan de gemeente doen op verschillende manieren. Zo kun je denken aan enerzijds de mensen motiveren door informatieve campagnes rondom het scheiden van afval. Anderzijds, kunnen gemeenten ervoor kiezen om het inleveren van restafval steeds duurder te maken. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Bij veel supermarkten kun je tegenwoordig al jouw gescheiden afval kwijt. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar deze? Je kunt eenvoudig beginnen met een afvalscheidingsprullenbak. Op deze manier draag jij jouw steentje bij en scheelt het in jouw portemonnee.

Milieustraat gemeente Westerwolde

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Westerwolde brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Westerwolde op onderstaand adres:
  • Milieustraat Westerwolde, Industrieweg 7 in Vriescheloo of bij Renewi, Heembadweg 8a in Ter Apel

Container niet geleegd of extra laten legen?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Westerwolde

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Westerwolde printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Westerwolde printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Westerwolde

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Westerwolde

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Oud papier in Westerwolde

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Groningen

De provincie Groningen heeft diverse duurzame maatregelen genomen op het gebied van afvalverwerking. Deze duurzame maatregelen komen vanuit een doelstelling die de overheid heeft afgegeven. Op dit moment produceren wij gemiddeld 490 kg per persoon per jaar aan afval. Ongeveer 60% van dit afval wordt gescheiden aangeboden. De overheid wilt dit percentage ophogen tot 75% en het totaal aangeboden afval verminderen. Een van de belangrijkste maatregelen is de vermindering van het hoeveelheid afval door middel van afvalpreventie en hergebruik. Hierbij worden inwoners gestimuleerd om minder afval te produceren en producten langer te gebruiken. Hierbij wordt in sommige gemeenten gebruik gemaakt van het DIFTAR systeem. Dit staat voor gedifferentieerde tarieven. Kortweg betekent dit hoe minder afval je aanbied hoe minder je zult moeten betalen. Op deze manier hoopt de gemeente en provincie het afval te reduceren.

Afvalkalender Westerwolde in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Westerwolde:
  • In de gemeente Westerwolde wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 669 kilo huisvuil ingezameld door de 26,701 inwoners in Westerwolde.
  • In de gemeente Westerwolde wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Westerwolde zijn €308,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Westerwolde gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Westerwolde?

De afvalkalender van de gemeente Westerwolde vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Westerwolde?

Als je container in de gemeente Westerwolde niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Westerwolde of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Westerwolde kun je dan contact opnemen met de gemeente Westerwolde. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Westerwolde?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Westerwolde een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Westerwolde als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Westerwolde?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Westerwolde: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Westerwolde. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Westerwolde”

 1. Hoe vaak mogen wij per jaar de zwarte bak buiten zetten zonder extra te betalen?
  Moeten wij ook extra betalen voor5 de groene bak, de GFT container?

 2. Hoe vaak mogen wij per jaar de zwarte bak buiten zetten zonder extra te betalen?
  Moeten wij ook extra betalen voor5 de groene bak, de GFT container?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *