Afvalkalender gemeente Westland

Afvalkalender gemeente Westland

Ben je op zoek naar de afvalkalender gemeente Westland? Westland ligt in de provincie Zuid-Holland en telt ongeveer 105.000 inwoners. De gemeente Westland bestaat pas sinds 2004 en is ontstaan door een gemeentelijke herindeling. De afvalinzameling wordt door de gemeente zelf gedaan.

In de gemeente Westland maken ze gebruik van drie soorten containers:

  • Grijze container voor al het restafval.
  • Groene container voor al het gft-afval.
  • Blauwe container voor al het papier afval.

Verder maken ze bij het afval in de gemeente Westland nog onderscheid tussen het grof vuil en het klein chemisch afval.

Besparen op je afvalkosten?

Wil je besparen op je afvalkosten? Dit kan eenvoudig door je afval beter te scheiden. Niet alle kliko’s kosten evenveel geld om te laten legen. Door je afval beter te scheiden houd je dus minder restafval over. Afval scheiden kan eenvoudig met een afvalscheidingsprullenbak.

Afvalkalender gemeente Westland

Wil je weten of je deze week de grijze, groene of blauwe container moet aanbieden aan de weg? En op welke dag je de container moet aanbieden? Bekijk dan de afvalkalender op de website van de gemeente. Voer even je postcode of adres in en zie meteen op welke dag je het huisvuil kunt aanbieden.

Afvalkalender gemeente Westland 2022: Grofvuil

In de gemeente Westland heb kun je grofvuil laten ophalen of zelf wegbrengen. Je kunt via de website van de gemeente een afspraak maken om het grofvuil te laten ophalen. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Het grof huishoudelijk afval kun je ook zelf wegbrengen. Bij de zogeheten milieustraat kun je jouw huisvuil dan inleveren. Dit is in de meeste gevallen gratis.

Milieustraat gemeente Westland

In de gemeente Westland zijn er twee milieustraten. Eén in Monster en één in Naaldwijk. De adressen van de milieustraten Westland zijn:

  • Gemeentewerf Naaldwijk: Hoogwerf 5, 2671 MJ, Naaldwijk
  • Milieustraat Monster: Vlotlaan 37, 2681 RW, Monster

In onderstaand overzicht kun je zien welke afvalsoort je waar kwijt kunt. Ook kun je vinden welke afvalsoorten je kunt laten ophalen in Westland.

Vuilstort-Naaldwijk-Monster

Vuilstort Naaldwijk

De vuilstort Naaldwijk en Monster is bedoeld voor al het grof huisvuil wat niet in jouw eigen (mini)container past. De stort is alleen bedoeld voor particulieren, bedrijfsafval mag niet naar de vuilstort. Ga je in de gemeente Westland grofvuil wegbrengen? Neem dan altijd even je legitimatie mee om aan te tonen dat je inwoner van de gemeente Westland bent. Let op: bij de gemeentewerf Naaldwijk is het in het weekend veel drukker dan doordeweeks. Heb je tijd om doordeweeks jouw grof huisvuil weg te brengen, maak hier dan gebruik van.

Papier ophaaldagen gemeente Westland

Het ophalen van oud papier in Westland is veranderd. Waar dit eerder door vrijwilligers van scholen en verenigingen werd gedaan is hier nu een professioneel bedrijf voor ingeschakeld. Je kunt jouw oud papier altijd naar een milieuplein bij jou in de buurt brengen. Deze speciale papierbakken worden periodiek geleegd.

Afvalkalender gemeente Westland – afval scheiden

Het is belangrijk om het afval goed te scheiden. Of je het huisvuil nou laat ophalen in de gemeente Westland, of dat je het zelf wegbrengt, het afval moet goed gescheiden worden. Ook moet je het huisvuil goed gescheiden in je eigen Kliko’s doen. Het niet goed scheiden van jouw huisvuil kan zelfs een boete opleveren.

Wist je dat: In de GFT-container geen gewone afvalzak mag? Hiervoor moet je een speciale composteerbare afvalzak gebruiken die geheel afbreekbaar is.

Afval ophaaldagen Westland

Op de website van gemeente vind je alle informatie over het wegbrengen of ophalen van jouw vuilnis. Vuilnis in de gemeente Westland is de laatste jaren een steeds belangrijker thema geworden. Steeds meer huishoudens hebben verschillende containers gekregen om het huisvuil nog beter te kunnen scheiden. Alle containers moeten periodiek aangeboden worden aan de straat. Je kunt je voorstellen dat er dan allemaal dezelfde Kliko’s aan de weg staan. Wil je jouw Kliko eenvoudig kunnen terugvinden? Er zijn speciale kliko stickers om jouw container te onderscheiden van de rest.