Afvalkalender gemeente Weststellingwerf

Afvalkalender gemeente Weststellingwerf bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Weststellingwerf? Op de afvalkalender van gemeente Weststellingwerf vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Weststellingwerf. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Weststellingwerf wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Weststellingwerf de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Weststellingwerf.
Afvalkalender gemeente Weststellingwerf

Afvalkalender Weststellingwerf

Afvalkalender gemeente Weststellingwerf bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Weststellingwerf kunt vinden? De gemeente Weststellingwerf ligt in de provincie Friesland en heeft 26,280 inwoners. De afvalkalender in gemeente Weststellingwerf wordt verzorgd door Omrin. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Weststellingwerf.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Weststellingwerf aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Weststellingwerf (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Weststellingwerf.

Over afval in de gemeente Weststellingwerf

In de gemeente Weststellingwerf wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 26,280 inwoners in de gemeente Weststellingwerf bieden jaarlijks ongeveer 681 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 109 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 59 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Weststellingwerf jaarlijks per persoon 18 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Weststellingwerf. Daarvan biedt iedere persoon 0 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 47 kilo grof huishoudelijk afval en 244 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Weststellingwerf gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Weststellingwerf

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Weststellingwerf bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Weststellingwerf vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Weststellingwerf

In de gemeente Weststellingwerf betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Weststellingwerf betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Weststellingwerf is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €193.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €290.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Weststellingwerf: €260.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Weststellingwerf wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Weststellingwerf.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Weststellingwerf.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Weststellingwerf

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Weststellingwerf.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 109
Papier 59
Glas 18
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 47
Fijn huishoudelijk Restafval 244

Afvalwijzer gemeente Weststellingwerf

Afvalwijzer Weststellingwerf bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Weststellingwerf jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 681 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 26,280 inwoners van de gemeente Weststellingwerf, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Weststellingwerf

Weststellingwerf is een niet-diftar gemeente. Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit draagt bij aan een duurzamer beleid. Dit kan de gemeente doen op verschillende manieren. Zo kun je denken aan enerzijds de mensen motiveren door informatieve campagnes rondom het scheiden van afval. Anderzijds, kunnen gemeenten ervoor kiezen om het inleveren van restafval steeds duurder te maken. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Bij veel supermarkten kun je tegenwoordig al jouw gescheiden afval kwijt. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar deze? Je kunt eenvoudig beginnen met een afvalscheidingsprullenbak. Op deze manier draag jij jouw steentje bij en scheelt het in jouw portemonnee.

Milieustraat gemeente Weststellingwerf

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Weststellingwerf brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Weststellingwerf op onderstaand adres:
  • Milieustraat Weststellingwerf, Griffioenpark 1, 8471 KR Wolvega

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Weststellingwerf

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Weststellingwerf printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Omrin.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Weststellingwerf printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Weststellingwerf

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Weststellingwerf

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Weststellingwerf

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Friesland

De provincie Friesland heeft verschillende systemen en maatregelen genomen om haar inwoners te informeren over het verwerken van afval. Een van de belangrijkste is de afvalkalender. Deze kalender geeft inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. Daarnaast wordt er veel samen gewerkt binnen de gemeente met lokale winkelcentra en andere afvalophaal plaatsen. Op deze locaties kun je vaak gemakkelijk jouw afval scheiden. Denk hierbij aan rest-afval, plastic, karton/ oud papier, glas en textiel. Daarnaast zijn er diverse campagnes vanuit de gemeente waarbij inwoners worden geïnformeerd over het belang van recycling en afvalvermindering. Wil je weten hoe jij hieraan bij kan dragen? Lees dan verder. 

Afvalkalender Weststellingwerf in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Weststellingwerf:
  • In de gemeente Weststellingwerf wordt de afvalkalender verzorgd door Omrin.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 681 kilo huisvuil ingezameld door de 26,280 inwoners in Weststellingwerf.
  • In de gemeente Weststellingwerf wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Weststellingwerf zijn €260,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Weststellingwerf gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Weststellingwerf?

De afvalkalender van de gemeente Weststellingwerf vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Weststellingwerf?

Als je container in de gemeente Weststellingwerf niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Weststellingwerf of met de afvalverwerker: Omrin

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Weststellingwerf kun je dan contact opnemen met de gemeente Weststellingwerf. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Omrin) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Weststellingwerf?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Weststellingwerf een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Weststellingwerf als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Weststellingwerf?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Weststellingwerf: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Weststellingwerf. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *