Afvalkalender gemeente Westvoorne

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Westvoorne bekijken? Westvoorne ligt in de provincie  Zuid-Holland en heeft ongeveer 14.745 inwoners. Het afval in Westvoorne wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Westvoorne

In de gemeente Westvoorne wordt ongeveer 737 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 154
Papier 53
Glas 22
PMD 13,9
Grof huishoudelijk Restafval 64
Fijn huishoudelijk Restafval 244

Afvalwijzer Westvoorne 2024

Afvalwijzer Westvoorne bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Westvoorne jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Westvoorne 2024

De afvalkalender 2024 van de gemeente Westvoorne vind je op:

Milieustraat gemeente Westvoorne

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Westvoorne?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Westvoorne. Het adres van de milieustraat Westvoorne is

  • Milieustraat Westvoorne, Langeweg 26, 3233 LM Oostvoorne

Grofvuil gemeente Westvoorne

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Westvoorne rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Westvoorne

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.