Afvalkalender gemeente Wijchen

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Wijchen bekijken? Wijchen ligt in de provincie  Gelderland en heeft ongeveer 41.094 inwoners. Het afval in Wijchen wordt verzorgd door DAR.

Afvalkalender gemeente Wijchen

In de gemeente Wijchen wordt ongeveer 518 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 143
Papier 64
Glas 22
PMD 29,4
Grof huishoudelijk Restafval 20
Fijn huishoudelijk Restafval 114

Afvalwijzer Wijchen 2022

Afvalwijzer Wijchen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Wijchen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Wijchen 2022

De afvalkalender van de gemeente Wijchen vind je op:

Milieustraat gemeente Wijchen

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Wijchen?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Wijchen. Het adres van de milieustraat Wijchen is
  • DAR Milieustraat Wijchen,Bijsterhuizen 2406, 6604 LL Wijchen

Grofvuil gemeente Wijchen

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Wijchen rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Wijchen

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.