Afvalkalender gemeente Wijdemeren

Afvalkalender gemeente Wijdemeren bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Wijdemeren? Op de afvalkalender van gemeente Wijdemeren vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Wijdemeren. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Wijdemeren wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Wijdemeren de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Wijdemeren.
Afvalkalender gemeente Wijdemeren

Afvalkalender Wijdemeren

Afvalkalender gemeente Wijdemeren bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Wijdemeren kunt vinden? De gemeente Wijdemeren ligt in de provincie Noord-Holland en heeft 24,491 inwoners. De afvalkalender in gemeente Wijdemeren wordt verzorgd door GAD. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Wijdemeren.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Wijdemeren aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Wijdemeren (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Wijdemeren.

Over afval in de gemeente Wijdemeren

In de gemeente Wijdemeren wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 24,491 inwoners in de gemeente Wijdemeren bieden jaarlijks ongeveer 515 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 116 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 47 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Wijdemeren jaarlijks per persoon 30 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Wijdemeren. Daarvan biedt iedere persoon 32 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 28 kilo grof huishoudelijk afval en 149 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Wijdemeren gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Wijdemeren

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Wijdemeren bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Wijdemeren vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Wijdemeren

In de gemeente Wijdemeren betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Wijdemeren betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Wijdemeren is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €250.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €344.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Wijdemeren: €314.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Wijdemeren wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Wijdemeren.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Wijdemeren.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Wijdemeren

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Wijdemeren.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 116
Papier 47
Glas 30
PMD 32
Grof huishoudelijk Restafval 28
Fijn huishoudelijk Restafval 149

Afvalwijzer gemeente Wijdemeren

Afvalwijzer Wijdemeren bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Wijdemeren jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 515 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 24,491 inwoners van de gemeente Wijdemeren, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Wijdemeren

Wijdemeren is een niet-diftar gemeente. Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit draagt bij aan een duurzamer beleid. Dit kan de gemeente doen op verschillende manieren. Zo kun je denken aan enerzijds de mensen motiveren door informatieve campagnes rondom het scheiden van afval. Anderzijds, kunnen gemeenten ervoor kiezen om het inleveren van restafval steeds duurder te maken. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Bij veel supermarkten kun je tegenwoordig al jouw gescheiden afval kwijt. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar deze? Je kunt eenvoudig beginnen met een afvalscheidingsprullenbak. Op deze manier draag jij jouw steentje bij en scheelt het in jouw portemonnee.

Milieustraat gemeente Wijdemeren

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Wijdemeren brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Wijdemeren op onderstaand adres:
  • GAD Scheidingsstation Hilversum, Nieuwe Crailoseweg 6, 1222 AB Hilversum

Container niet geleegd of extra laten legen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Wijdemeren

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Wijdemeren printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van GAD.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Wijdemeren printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Wijdemeren

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Wijdemeren

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Oud papier in Wijdemeren

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland wordt er samengewerkt met de gemeenten om een goed beleid te voeren rondom afvalverwerking. In principe ligt de verantwoordelijkheid voor het afvoeren van huishoudelijk afval bij de gemeenten. Zij vertrekken jaarlijks de afvalkalender. Maar in de provincie worden de (milieu)vergunningen verstrekt en gekeken naar een goed en duurzaam beleid. In Nederland wordt op dit moment ca 60% van al het afval gescheiden. De doelstelling is om dit uit te breiden naar 75%.  Op deze manier belandt er minder afval op de stortplaats. Want het afval dat niet gescheiden, verbrand of gerecycled kan worden belandt op een stortplaats binnen de provincie. In de provincie Noord-Holland zijn nog drie actieve stortplaatsen en een baggerstortplaats. Daarnaast zijn er nog drie oude stortplaatsen welke nog een milieuvergunning hebben. Op deze plaatsen wordt het afval op een verantwoorde en zo duurzaam mogelijke manier opgeslagen. 

Afvalkalender Wijdemeren in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Wijdemeren:
  • In de gemeente Wijdemeren wordt de afvalkalender verzorgd door GAD.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 515 kilo huisvuil ingezameld door de 24,491 inwoners in Wijdemeren.
  • In de gemeente Wijdemeren wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Wijdemeren zijn €314,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Wijdemeren gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Wijdemeren?

De afvalkalender van de gemeente Wijdemeren vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Wijdemeren?

Als je container in de gemeente Wijdemeren niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Wijdemeren of met de afvalverwerker: GAD

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Wijdemeren kun je dan contact opnemen met de gemeente Wijdemeren. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (GAD) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Wijdemeren?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Wijdemeren een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Wijdemeren als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Wijdemeren?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Wijdemeren: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Wijdemeren. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *