Afvalkalender gemeente Wijk bij Duurstede

Afvalkalender gemeente Wijk bij Duurstede bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Wijk bij Duurstede? Op de afvalkalender van gemeente Wijk bij Duurstede vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Wijk bij Duurstede. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Wijk bij Duurstede wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Wijk bij Duurstede de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Wijk bij Duurstede.
Afvalkalender gemeente Wijk bij Duurstede

Afvalkalender Wijk bij Duurstede

Afvalkalender gemeente Wijk bij Duurstede bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Wijk bij Duurstede kunt vinden? De gemeente Wijk bij Duurstede ligt in de provincie Utrecht en heeft 23,917 inwoners. De afvalkalender in gemeente Wijk bij Duurstede wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Wijk bij Duurstede.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Wijk bij Duurstede aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Wijk bij Duurstede (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Wijk bij Duurstede.

Over afval in de gemeente Wijk bij Duurstede

In de gemeente Wijk bij Duurstede wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 23,917 inwoners in de gemeente Wijk bij Duurstede bieden jaarlijks ongeveer 539 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 117 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 57 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Wijk bij Duurstede jaarlijks per persoon 25 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Wijk bij Duurstede. Daarvan biedt iedere persoon 30.5 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 40 kilo grof huishoudelijk afval en 140 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Wijk bij Duurstede gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Wijk bij Duurstede

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Wijk bij Duurstede bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Wijk bij Duurstede vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Wijk bij Duurstede

In de gemeente Wijk bij Duurstede betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Wijk bij Duurstede betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Wijk bij Duurstede is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €261.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €312.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Wijk bij Duurstede: €298.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Wijk bij Duurstede wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Wijk bij Duurstede.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Wijk bij Duurstede.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Wijk bij Duurstede

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Wijk bij Duurstede.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 117
Papier 57
Glas 25
PMD 30.5
Grof huishoudelijk Restafval 40
Fijn huishoudelijk Restafval 140

Afvalwijzer gemeente Wijk bij Duurstede

Afvalwijzer Wijk bij Duurstede bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Wijk bij Duurstede jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 539 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 23,917 inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede is een diftar gemeente. Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit draagt bij aan een duurzamer beleid. Dit kan de gemeente doen op verschillende manieren. Zo kun je denken aan enerzijds de mensen motiveren door informatieve campagnes rondom het scheiden van afval. Anderzijds, kunnen gemeenten ervoor kiezen om het inleveren van restafval steeds duurder te maken. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Bij veel supermarkten kun je tegenwoordig al jouw gescheiden afval kwijt. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar deze? Je kunt eenvoudig beginnen met een afvalscheidingsprullenbak. Op deze manier draag jij jouw steentje bij en scheelt het in jouw portemonnee.

Milieustraat gemeente Wijk bij Duurstede

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Wijk bij Duurstede brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Wijk bij Duurstede op onderstaand adres:
  • Gemeentewerf Wijk bij Duurstede, Middelweg Oost 1, 3961 MG Wijk bij Duurstede

Niet geleegd, extra container of container vol?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Wijk bij Duurstede

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Wijk bij Duurstede printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Wijk bij Duurstede printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Wijk bij Duurstede

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Er zijn diverse manieren om dit afval op een juiste en verantwoorde manier af te storten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf naar de milieustraat rijden om het afval weg te brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Zij kunnen (vaak tegen betaling) het afval komen ophalen of speciale afvalzakken leveren zodat jij het afval aan de weg kunt zetten indien dit mogelijk is. Wil je toch liever naar de milieustraat, dat kan. Op deze pagina vind je het adres van de milieustraat in jouw gemeente. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afwijkende afvalkalender Wijk bij Duurstede

Kun je de container aan de weg zetten in jouw gemeente met Kerst? Ben jij benieuwd of het afval wordt opgehaald met Kerst? In Nederland is het overal het algemeen zo dat op nationale feestdagen het afval niet wordt opgehaald. Eens in de zoveel tijd vallen de feestdagen op doordeweekse dagen waardoor het mogelijk is dat dit op jouw afvaldag valt. In dit geval is er een afwijkende dienstregeling. Op deze manier voorkomt de gemeente dat jij lang blijft zitten met het afval en voorkomt het ook dat het in de natuur terecht komt. Om zeker te weten wanneer het afval wordt opgehaald kun je het beste de website van de gemeente of afvalverwerkingsbedrijf raadplegen.

Oud papier in Wijk bij Duurstede

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft een afvalkalender waarmee inwoners op de hoogte worden gebracht wanneer hun afval wordt opgehaald. De afvalkalender biedt inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. De afvalkalender geeft aan wanneer huishoudelijk afval, grofvuil, papier, plastic, glas, gft en restafval worden opgehaald. Inwoners kunnen de kalender raadplegen om te weten wanneer ze hun afval buiten moeten zetten. Op deze manier voorkomt de provincie en gemeenten dat het afval niet in het milieu terecht komt. Ook voorkomt het stank- en geuroverlast. De afvalkalender kan verschillen per gemeente dit is namelijk afhankelijk van welke afvalverwerker de afvoer van het afval regelt.

Afvalkalender Wijk bij Duurstede in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Wijk bij Duurstede:
  • In de gemeente Wijk bij Duurstede wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 539 kilo huisvuil ingezameld door de 23,917 inwoners in Wijk bij Duurstede.
  • In de gemeente Wijk bij Duurstede wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Wijk bij Duurstede zijn €298,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Wijk bij Duurstede gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Wijk bij Duurstede?

De afvalkalender van de gemeente Wijk bij Duurstede vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Wijk bij Duurstede?

Als je container in de gemeente Wijk bij Duurstede niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Wijk bij Duurstede of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Wijk bij Duurstede kun je dan contact opnemen met de gemeente Wijk bij Duurstede. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Wijk bij Duurstede?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Wijk bij Duurstede een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Wijk bij Duurstede als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Wijk bij Duurstede?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Wijk bij Duurstede: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Wijk bij Duurstede. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *