Afvalkalender gemeente Wijk bij Duurstede

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Wijk bij Duurstede bekijken? Wijk bij Duurstede ligt in de provincie  Utrecht en heeft ongeveer 23.879 inwoners. Het afval in Wijk bij Duurstede wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Wijk bij Duurstede

In de gemeente Wijk bij Duurstede wordt ongeveer 539 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 117
Papier 57
Glas 25
PMD 30,5
Grof huishoudelijk Restafval 40
Fijn huishoudelijk Restafval 140

Afvalwijzer Wijk bij Duurstede 2022

Afvalwijzer Wijk bij Duurstede bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Wijk bij Duurstede jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Wijk bij Duurstede 2022

De afvalkalender van de gemeente Wijk bij Duurstede vind je op:

Milieustraat gemeente Wijk bij Duurstede

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Wijk bij Duurstede?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Wijk bij Duurstede. Het adres van de milieustraat Wijk bij Duurstede is
  • Gemeentewerf Wijk bij Duurstede, Middelweg Oost 1, 3961 MG Wijk bij Duurstede

Grofvuil gemeente Wijk bij Duurstede

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Wijk bij Duurstede rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Wijk bij Duurstede

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.