Afvalkalender gemeente Woensdrecht

Afvalkalender gemeente Woensdrecht bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Woensdrecht? Op de afvalkalender van gemeente Woensdrecht vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Woensdrecht. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Woensdrecht wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Woensdrecht de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Woensdrecht.
Afvalkalender gemeente Woensdrecht

Afvalkalender Woensdrecht

Afvalkalender gemeente Woensdrecht bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Woensdrecht kunt vinden? De gemeente Woensdrecht ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 22,097 inwoners. De afvalkalender in gemeente Woensdrecht wordt verzorgd door Saver. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Woensdrecht.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Woensdrecht aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Woensdrecht (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Woensdrecht.

Over afval in de gemeente Woensdrecht

In de gemeente Woensdrecht wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 22,097 inwoners in de gemeente Woensdrecht bieden jaarlijks ongeveer 704 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 142 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 75 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Woensdrecht jaarlijks per persoon 27 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Woensdrecht. Daarvan biedt iedere persoon 26.6 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 33 kilo grof huishoudelijk afval en 145 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Woensdrecht gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Woensdrecht

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Woensdrecht bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Woensdrecht vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Woensdrecht

In de gemeente Woensdrecht betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Woensdrecht betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Woensdrecht is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €205.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €254.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Woensdrecht: €239.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Woensdrecht wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Woensdrecht.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Woensdrecht.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Woensdrecht

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Woensdrecht.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 142
Papier 75
Glas 27
PMD 26.6
Grof huishoudelijk Restafval 33
Fijn huishoudelijk Restafval 145

Afvalwijzer gemeente Woensdrecht

Afvalwijzer Woensdrecht bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Woensdrecht jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 704 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 22,097 inwoners van de gemeente Woensdrecht, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Woensdrecht

Woensdrecht is een diftar gemeente. Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Het scheiden van afval binnen de gemeenten wordt steeds belangrijker. Dit draagt bij aan een duurzame en circulaire economie. Op deze manier worden de zogenaamde eindige grondstoffen niet verder uitgeput en kan de natuur op een goede manier herstellen. Het recyclen van afval draagt hieraan bij. Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Denk hierbij bijvorbeeld aan plastic, glas, karton en papier en GFT-afval. Op veel plaatsen kun je (gratis) bovengenoemde afval soorten afstorten. Op het makkelijk te maken kun je voor een prullenbak kiezen met meerdere vakken. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Milieustraat gemeente Woensdrecht

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Woensdrecht brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Woensdrecht op onderstaand adres:
  • Milieustraat Woensdrecht, Noordstraat 10, 4641 SE Ossendrecht

Volle kliko en extra laten legen?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Woensdrecht

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Woensdrecht printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Saver.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Woensdrecht printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Woensdrecht

In de milieustraat of stortplaats van jouw gemeente kun je terecht met het afstorten van grofvuil. Grofvuil is al het afval wat niet in jouw container of kliko past. Hierbij kun je denken aan tuin- bouw- en sloopafval. Maar ook bijvoorbeeld aan oude elektrische apparaten of lege verfblikken. Er zijn ook bepaalde afvalsoorten welke je niet mag weggooien in de kliko. Welke afvalsoorten je naar de milieustraat mag brengen en welke kosten hieraan verbonden zijn verschilt per gemeente. Hieronder op deze pagina vind je het adres van de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je het beste de website van het afvalverwerkingsbedrijf checken.

Afwijkende afvalkalender Woensdrecht

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Oud papier in Woensdrecht

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Woensdrecht in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Woensdrecht:
  • In de gemeente Woensdrecht wordt de afvalkalender verzorgd door Saver.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 704 kilo huisvuil ingezameld door de 22,097 inwoners in Woensdrecht.
  • In de gemeente Woensdrecht wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Woensdrecht zijn €239,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Woensdrecht gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Woensdrecht?

De afvalkalender van de gemeente Woensdrecht vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Woensdrecht?

Als je container in de gemeente Woensdrecht niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Woensdrecht of met de afvalverwerker: Saver

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Woensdrecht kun je dan contact opnemen met de gemeente Woensdrecht. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Saver) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Woensdrecht?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Woensdrecht een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Woensdrecht als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Woensdrecht?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Woensdrecht: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Woensdrecht. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *