Afvalkalender gemeente Woensdrecht

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Woensdrecht bekijken? Woensdrecht ligt in de provincie  Noord-Brabant en heeft ongeveer 21.976 inwoners. Het afval in Woensdrecht wordt verzorgd door Saver.

Afvalkalender gemeente Woensdrecht

In de gemeente Woensdrecht wordt ongeveer 704 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 142
Papier 75
Glas 27
PMD 26,6
Grof huishoudelijk Restafval 33
Fijn huishoudelijk Restafval 145

Afvalwijzer Woensdrecht 2022

Afvalwijzer Woensdrecht bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Woensdrecht jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Woensdrecht 2022

De afvalkalender van de gemeente Woensdrecht vind je op:

Milieustraat gemeente Woensdrecht

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Woensdrecht?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Woensdrecht. Het adres van de milieustraat Woensdrecht is
  • Milieustraat Woensdrecht, Noordstraat 10, 4641 SE Ossendrecht

Grofvuil gemeente Woensdrecht

Heb je afval wat niet in de ondergrondse container of jouw kliko past? Dan kun je dit naar de milieustort in jouw gemeente brengen. Soms is dit gratis, soms zijn hier kosten aan verbonden. De actuele openingstijden van de vuilstort en de bijbehorende prijzen kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afval ophaaldagen Woensdrecht rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Omdat we steeds meer afval moeten scheiden, krijg je ook vaak te maken met steeds meer kliko’s. Deze Kliko’s zijn vaak niet echt een aanwinst voor je tuin, maar dit kun je eenvoudig oplossen. Met een Klikokast of containerombouw werk je die lelijke containers mooi weg. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een Klikokast voor één of meerdere containers?

Oud papier gemeente Woensdrecht

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.